Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατέθεσε η Νέα Κηφισιά

Η ήττα της Νέας Κηφισιάς την περασμένη αγωνιστική από τον Παπάγου οδήγησαν τη διοίκηση του συλλόγου να προχωρήσουν σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, ζητώντας ίση μεταχείριση στους αγώνες που απομένουν.

Η ανακοίνωση:

«Tο ΔΣ της ΑΕΝΚ συνεδρίασε εκτάκτως μετά το εντός έδρας παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β ́ Εθνικής και αποφάσισε ομόφωνα να συντάξει και να καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΟΚ σχετικά με τα πολλαπλά κρούσματα κακής διαιτησίας, που είχαν ως αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και την διαφαινόμενη αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος της ομάδας μας. Είναι γνωστό ότι ο σύλλογός μας δεν συνηθίζει να προβαίνει σε ανακοινώσεις σχετικές με θέματα διαιτησίας. Και αυτό είναι πάγια θέση και όχι δείγμα αδυναμίας. Όμως και κατά την προηγούμενη αγωνιστική και για τρίτη φορά από τις τέσσερις τελευταίες, γίναμε μάρτυρες σοβαρών διαιτητικών λαθών σε βάρος μας.

Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μια εξαίρεση, σεβόμενοι την ιστορία μας, τους αθλητές-προπονητές μας και τους φιλάθλους μας και να πάρουμε θέση δημοσίως και να παρέμβουμε διαμαρτυρόμενοι έντονα στα αρμόδια όργανα του αθλήματος, λειτουργώντας πάντα κόσμια και τηρώντας τις θεσμικές διαδικασίες.

Γι’ αυτό και καταθέτουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας στις επιτροπές Πρωταθλήματος και Διαιτησίας της Ομοσπονδίας, όπου παραθέτουμε αναλυτικά και με βίντεο τους αγώνες εκείνους που, κατά την άποψή μας, τα πολλά διαιτητικά λάθη ζημίωσαν την ομάδα μας.

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι δεν υπονοούμε κάποια συνομωσία εναντίον μας, αλλά την ευνοϊκή μεταχείριση αντιπάλων, που στα μεταξύ μας παιχνίδια είχαν σοβαρό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η ΑΕΝΚ δεν ζητάει ευνοϊκή μεταχείριση και φυσικά θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός αθλητικών πλαισίων.

Η παρούσα παρέμβαση έχει ως μοναδικό στόχο να αναδείξει την άδικη μεταχείριση του συλλόγου μας από διαιτητές, που σε κάποια παιχνίδια παραβλέπουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και στη διαφήμιση του αθλήματος του μπάσκετ.