Ψυλέας: «Δικαιωμένος για την επιλογή μου»

Ο Νίκος Ψυλέας αποτελεί ένα από τα «βαριά» χαρτιά του Μανδραϊκού στην φετινή του πορεία ως νεοφώτιστος στην Β’ Εθνική, και με την ικανότητα του στο σκοράρισμα αλλά και την εμπειρία του αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας μας στις πρώτα τις 10 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στην επίσημη σελίδα της ομάδας αναφέροντας ότι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του, και τονίζοντας ότι οι συνθήκες είναι πολύ περισσότερες από τις αρχικές του προσδοκίες.

-Νίκο αποφάσισες φέτος μετά από τρία χρόνια στον Εθνικό να αποδεχτείς την πρόταση του νεοφώτιστου στην Β’ Εθνική, Μανδραϊκού. Πως και πήρες αυτή την απόφαση;
«Μετά από σχεδόν 20 χρονιά σε εθνικές κατηγορίες έχω πλέον την εμπειρία να διακρίνω ποιες ομάδες έχουν όρεξη-όραμα-δίψα για κάτι πολύ καλό, έτσι με ένα τηλεφώνημα του coach Μπεκέ που τον έχω σε απεριόριστη εκτίμηση και με ένα ραντεβού που κάναμε δεν άργησα να μπω σε μια διαδικασία για να έρθω στον Μανδραϊκό»

-Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου, και πως βλέπεις τις συνθήκες στην ομάδα;
«Νοιώθω απόλυτα δικαιωμένος γιατί αισθάνομαι πολύ οικεία με το περιβάλλον με τους συμπαίκτες μου με τους προπονητές με την διοίκηση με τον κόσμο μας. Η επιλογή μου μοιάζει πολύ με αυτή που έχω κάνει και στο παρελθόν στις προηγούμενες ομάδες που πιστεύω στέφθηκε με επιτυχία εύχομαι και ευελπιστώ στο τέλος της χρονιάς να γίνει τον ίδιο και με την ομάδα μας. Οι συνθήκες είναι πολύ περισσότερες από τις προσδοκίες μου η ομάδα παρέχει πράγματα που δεν τα βλέπουμε σε υψηλότερες κατηγορίες».

-Είσαι 5ος σκόρερ στον όμιλο και πρώτος στην ομάδα. Τελικά πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι γεννημένος σκόρερ;
 «Χωρίς να φανεί κλισέ έχω υπάρξει και 10ος και 20ος και 1ος είναι ένα πράγμα που ίσως να με ενδιέφερε πριν από κάποια χρονιά, πλέον έχω την ωριμότητα και το μπασκετικό IQ να το βλέπω το μπάσκετ πολύ διαφορετικά και να βάζω την ΟΜΑΔΑ πάνω από όλα και το εγώ μου τελευταίο. Το να είσαι σκόρερ χρειάζεται να έχεις ένα ταλέντο και μια ευχέρεια στο σκορ αλλά πάντα πίστευα και πιστεύω μόνο με την βοήθεια της ομάδας μπορείς να το αναδείξεις».

-Μετά από 10 παιχνίδια ο Μανδραϊκός βρίσκεται στο 50% έχοντας ρεκόρ 5-5.Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στην πρώτη της χρονιά;
«Κοίταξε μπορεί να είχαμε και 9-1 νίκες και να παίζαμε απαίσια και λόγω τύχης προγράμματος να βρισκόμασταν ψηλά στην βαθμολογία, έμενα προσωπικά με ευχαριστεί πολύ που η μπασκετική πιάτσα λέει παίζουμε κάτι όμορφο κάτι διαφορετικό. Τώρα το 5-5 που έχουμε πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για πρώτη φορά στην Β εθνική και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ομάδες με ιστορία και με πολύ δυνατά ροστερ. Στόχος της ομάδας θεωρώ είναι ότι πρέπει να σωθούμε όσο το δυνατό γρηγορότερα και να συνεχίζουμε να παίζουμε όμορφα και ελκύστηκα».

-Με την εμπειρία σου πως θα βαθμολογούσες την προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας και αν ο κόσμος της Μάνδρας έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια;
 «Οι άνθρωποι της διοίκησης δουλεύουν και εντός και εκτός συνέχεια για να φέρουν την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω και πιστεύω ότι το έχουν καταφέρει 100%. Αγαπούν την ομάδα παθολογικά θα έλεγα και έχουν στο μυαλό τους μεγάλα πράγματα για τον Μανδραϊκό. Ο κόσμος δείχνει την αγάπη του συνέχεια και είναι πάντα διπλά μας και στις νίκες και στις ήττες…τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ».