basketball_players_bgblΔύο στροφές απέμειναν για το τέλος του πρωταθλήματος στον βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής και όλο το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τη δεύτερη και την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εκεί όπου η ΑΕΛ απειλείται σοβαρά πια μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες που έκανε πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι “βυσσινί” εξακολουθούν βέβαια να βρίσκονται σε θέση ισχύος, αφού μπορούν υπό προϋποθέσεις να τερματίσουν δεύτεροι ακόμα κι αν δεν κάνουν άλλη νίκη. Εφόσον, πάντως, περάσουν με το διπλό από την Αρναία επί του Στρατωνίου, θα την εξασφαλίσουν και μαθηματικά… Στον “αέρα” εξακολουθεί να βρίσκεται η τρίτη θέση, πολλά όμως θα ξεκαθαρίσουν σήμερα. Στο κλειστό της Νεάπολης θα αναμετρηθούν ο ΓΣ Λάρισας και ο Ερμής Λαγκαδά, δύο από τις τρεις ομάδες που ισοβαθμούν στην 3η θέση. Όσο για την τρίτη ομάδα, την Καστοριά, αυτή υποδέχεται την Ευκαρπία με αυτοσκοπό την 7η συνεχόμενη νίκη που θα τη διατηρήσει στο “κόλπο”.

Ο Αίολος και το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών

Ελάχιστο είναι το βαθμολογικό κίνητρο στα παιχνίδια που θα γίνουν στα υπόλοιπα τέσσερα γήπεδα. Ο Αίολος Αστακού θα πάει στον Παλαμά για να αντιμετωπίσει τους ουραγούς και προερχόμενους από οκτώ σερί ήττες, έχοντας το κίνητρο να τερματίσει το πρωτάθλημα με το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Β΄ Εθνικής. Από εκεί και πέρα, το Αργος Ορεστικό η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί την ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, ενώ στα Διαβατά ο Ιωνικός Ιωνίας θα φιλοξενήσει τον Πολύγυρο. Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, αφού τότε θα διεξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ του Πιερικού Αρχέλαου και του Αγρινίου, λόγω της συμμετοχής πολλών παικτών των γηπεδούχων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Κυριακή 8/5

Παλαμά Τιτάνες 17.00 Τιτάνες Παλ.-Αίολος Αστακού Θεοδώρου, Τζιβελεκίδου
Άργους Ορεστικού 17.00 Άργος Ορεστικό-ΕΑΚ Θεσ/κης Φακίτσας, Ξέρας
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-ΑΕΛ Κοϊμτζόγλου, Δαμίγος
Νεάπολης 17.00 ΓΣ Λάρισας-Ερμής Λαγκαδά Τσιάπλης, Κατωτικίδης
Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Ευκαρπία Τσουμαχίδης, Ζάχαρης
Ιωνίας Διαβατών 17.00 Ιωνικός Ιωνίας-Πολύγυρος Ελευθεριάδης, Ρούκας

Δευτέρα 9/5

Σιδ/κού Σταθμού 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-Αγρίνιο Φουτζήλας, Σιταρίδης