«Αξίζουμε σεβασμό και ισονομία από τους διαιτητές»

elegtheroupoli-aretsouΑνακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του Λεωνίδα Φακίτσα και του Σταύρου Χρυσάφη στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την Αρετσού στην Καλαμαριά, εξέδωσε ο ΓΣ Ελευθερούπολης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα έχει τέτοια αντιμετώπιση από τους «άρχοντες» του αγώνα κι αυτό που ζητάει είναι το αυτονόητο: δίκαιη μεταχείριση.

Η ανακοίνωση:

«Σε όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, που εν τέλει διαμόρφωσε και την εικόνα του αγώνα (σκορ 35-22), ενώ από το 7ο λεπτό η ομάδα έπαιζε ζώνη, τα φάουλ ήταν υπερδιπλάσια εις βάρος μας. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα δεχθήκαμε 2 αντιαθλητικά, το ένα 5 μέτρα κάτω από το κέντρο και στην πλάγια γραμμή του γηπέδου και το δεύτερο σε lay up αντιπάλου με κόψιμο χεριού στον αέρα. Ο δεύτερος διαιτητής, κ. Χρυσάφης, ήταν κυριολεκτικά αόρατος και στις εύλογες διαμαρτυρίες μας προς τον πρώτο διαιτητή, κ. Φακίτσα, ότι εμείς είμαστε στο γήπεδο και παίζουμε, δέχθηκε ο πάγκος τεχνική ποινή. Στο β’ ημίχρονο η κατάσταση εξισορροπήθηκε αλλά δυστυχώς η ζημιά είχε γίνει.

Παρά την προσπάθεια της ομάδας για ανάκαμψη, υπάρχουν πάρα πολλές φάσεις που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, όχι μόνο γι’ αυτά που σφύριξαν αλλά και για όσα δεν σφύριξαν οι δύο διαιτητές, κατά κύριο λόγο εις βάρος μας. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί και δεύτερη τεχνική ποινή ο πάγκος σε κρίσιμο χρονικά σημείο. Δεν θα μακρηγορήσουμε. Ο ΓΣ Ελευθερούπολης έχει 10ετή παρουσία στις εθνικές κατηγορίες και αξίζει σεβασμό και ισονομία από τους διαιτητές».

Φωτό: Χάρης Ιορδανίδης (http://kavalasport.blogspot.gr/)