Ανακοίνωσε Καλογήρου ο Δούκας

kaloghroyΣτην ενίσχυση του τεχνικού του επιτελείου προχώρησε ο Δούκας καθώς άμεσος συνεργάτης του Σάββα Συμεωνίδη, θα είναι ο Λευτέρης Καλογήρου.

Η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Λευτέρη Καλογήρου. Ο 51χρονος τεχνικός θα αποτελέσει τον άμεσο συνεργάτη του Σάββα Συμεωνίδη και το βιογραφικό του είναι “πλούσιο” καθώς έχει περάσει απ’ όλες τις κατηγορίες μέχρι να βρεθεί στην Basket League.

Ο Λευτέρης Καλογήρου ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία το 1991 από τον Εθνικό Ελληνορώσων (Δ’ ΕΣΚΑ), ομάδα στην οποία έμεινε έως το 1995 πανηγυρίζοντας τέσσερις ανόδους, ενώ ανέδειξε τον Θοδωρή Παπαλουκά. Από το 1994 και για τα επόμενα δύο χρόνια, υπήρξε συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη στους Αμπελόκηπους με τους οποίος ανέβηκε από την Α2 στην Α1, ενώ την τριετία 1996-1999 υπήρξε προπονητής του Αθηναϊκού (Α’ΕΣΚΑ) δουλεύοντας παράλληλα και στο πλευρό του Λευτέρη Σούμποτιτς στον Παναθηναϊκό (1997-1999).

Από το 1999 και μέχρι το 2000, κάθισε στον πάγκο του Ηλυσιακού (Β’ Εθνική), από το 2000 έως το 2003 ήταν στο Ρέθυμνο (Γ’ Εθνική), ενώ την περίοδο 2003-2005 υπήρξε προπονητής του Ταύρου, οδηγώντας τον από την Α’ ΈΣΚΑ στην Β΄Εθνική. Την σεζόν 2006-2007 κάθισε στον πάγκο του Αλίμου (Β΄Εθνική), έναν χρόνο μετά βρέθηκε σε αυτόν της Προοδευτικής (Γ΄Εθνική) πριν πάει στο Αιγάλεω (Β΄Εθνική). Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 πανηγύρισε με την Χαλκίδα την άνοδο στην Β’ Εθνική, ενώ ένα χρόνο μετά, συνεργάστηκε εκ νέου με τον Γιώργο Καλαφατάκη οδηγώντας τον Ίκαρο Καλλιθέας στην παρθενική του συμμετοχή στα playoffs της Basket League. Την περιόδο 2013-2014 υπήρξε συνεργάτης του Γιώργου Ρεμεντέλα στο Ψυχικό (Α2), ενώ την περασμένη σεζόν καθόταν στον πάγκο του Παπάγου (Β’ Εθνική).

Είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, ενώ από το 1993 έως το 1997 υπήρξε σκάουτερ της Benetton Treviso στην Ελλάδα. Από το 1995 και μέχρι τον ερχομό του νέου μιλένιουμ, δίδασκε στο University of Sports Sciences.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως άμεσος συνεργάτης του Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο του Α.Σ.Ε.Δούκα, ο Λευτέρης Καλογήρου τόνισε πως “ο ΑΣ.Ε.Δ. είναι ένας σύλλογος που όλοι θέλουν να δουλέψουν λόγω του ότι πρόκειται για ένα υγιές σωματείο σε όλα τα επίπεδα. Για μένα υπήρξε ένα ακόμα κίνητρο, το γεγονός πως προπονητής είναι ο καλός μου φίλος και άλλοτε παίκτης μου, Σάββας Συμεωνίδης. Όταν μου ζήτησε να βρίσκομαι στο πλευρό του, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά”.

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: “Το υλικό της ομάδας είναι πάρα πολύ καλό. Ωστόσο, οι τραυματισμοί και ορισμένα ανεπιτυχή αποτελέσματα την έχουν φέρει πίσω στο πρωτάθλημα, θεωρώ όμως πως με την επιστροφή των παιδιών και με μία καλή νίκη, όλα θα αλλάξουν. Με την σωστή δουλειά και με τις επιτυχίες να έρχονται, θα ανέβει η ψυχολογία των παικτών και  τότε θα μιλάμε για μία διαφορετική ομάδα, μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Υγεία να έχουμε και όλα θα έρθουν”».