Λιόγας: «Αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε»

liogasΕνα ακόμα δύσκολο παιχνίδι έχει μπροστά του ο Εθνικός καθώς το Σάββατο (5/12) αντιμετωπίζει το Ψυχικό. Στην κάμερα του Ethnikos BC TV μίλησαν ο Δημήτρης Λιόγας και ο Αλέξης Ράπτης αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ένα ισχυρό ματς, με σημαντικό αντίπαλο.

Δημήτρης Λιόγας

Για τον ερχόμενο αγώνα με το Ψυχικό και την κατάσταση της ομάδας μας:
«Αυτή ήταν μία περίεργη εβδομάδα για εμάς γιατί είχαμε αρκετούς παίκτες που είχαν προβλήματα με τραυματισμούς και η ομάδα δεν κατάφερε να προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε. Έχουμε τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε που αφορούν κάποιους παίκτες που έχουν μικροτραυματισμούς που δεν είναι τόσο σπουδαίοι αλλά επηρεάζουν την καθημερινότητα της ομάδας γιατί υπάρχουν αθλητές που δύσκολα μπορούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Το Ψυχικό είναι μία καλή ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες και βαθύ ρόστερ, περιμένα ένα σημαντικό παιχνίδι με έναν ισχυρό αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά όμως πιστεύω ότι η ομάδα μου εδώ θα έχει το πρώτο χέρι και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτό που πρέπει θα καταφέρουμε να κερδίσουμε.

Περιμένω τον κόσμο του Εθνικού να συνεχίσει να πλαισιώνει αυτή την προσπάθεια όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο και κόσμο που θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τον στόχο της».

Για τη νίκη στο Περιστέρι:
«Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Το Περιστέρι ερχόταν από δύσκολα αποτελέσματα και έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Ήξερε ότι είχε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του και ότι πρέπει να προστατέψει την έδρα του, νομίζω ότι προσπάθησε με νύχια και με δόντια. Εμείς ταυτόχρονα παίξαμε πραγματικά δυνατά σε αυτό το παιχνίδι και παρόλο που τα ποσοστά μας δεν είναι για όσκαρ καταφέρουμε να παίξουμε και να πιάσουμε 17 επιθετικά ριμπάουντ που σημαίνει ότι η ομάδα είχε διάθεση, ήθελε να κερδίσει. Επίσης υπήρχε πολλή διάθεση από τα παιδιά να καλύψουν το κενό του Κώστα Τότσιου που είναι δυσαναπλήρωτο και σε αυτό το παιχνίδι δεν έπαιξε καθόλου και του Ανδρόνικου Γκιζόγιαννη που σ’ αυτό το παιχνίδι έπαιξε 11 λεπτά ενώ είναι ένας παίκτης που έχουμε συνηθίσει να στηρίζεται η ομάδα πάνω του.

Θεωρώ ότι τα καταφέραμε και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών στο συγκεκριμένο ματς. Αλλά η ζωή συνεχίζεται».

Αλέξης Ράπτης «Δυνατό και κλειστό παιχνίδι»

Για το Ψυχικό:
«Το Σάββατο είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στο Ψυχικό, μία ομάδα πολύ δυνατή, πιστεύω ότι η βαθμολογική της θέση την αδικεί λιγάκι αλλά περιμένουμε ένα πολύ δυνατό και κλειστό παιχνίδι. Σίγουρα ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός και σκληρός αλλά προετοιμαζόμαστε κατάλληλα ώστε να αντιμετωπίσουμε και να εξουδετερώσουμε τα ατού της αντίπαλης ομάδας».

Για τα αρκετά παιχνίδια της φετινής Α2 που έχουν κριθεί «στον πόντο»:
«Είναι λογικό. Η Α2 είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι, αρκετά παιχνίδια θα λήγουν στον πόντο. Έχουμε πάρει τρία παιχνίδια στον πόντο, δεν είναι θέμα τύχης είναι και θέμα ικανότητας της ομάδας. Πρέπει να μάθει να κερδίζει, ξέρει πως να κερδίζει τέτοια παιχνίδια και ευτυχώς έχουμε νικήσει σε όλα αυτά τα παιχνίδια που πήγαν στον πόντο».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια:
«Το κλίμα στον Εθνικό είναι πάρα πολύ καλό. Όλα τα παιδιά στον Εθνικό είναι εξαίρετοι χαρακτήρες. Μεταξύ των παικτών έχουμε ένα φανταστικό κλίμα, είμαστε μία παρέα, μία οικογένεια και πιστεύω έτσι θα πορευτούμε και στην συνέχεια του πρωταθλήματος ώστε να εκπληρώσουμε όλους μας τους στόχους».