Γκίνης: «Το ότι είμαστε πρώτοι ευθύνεται αποκλειστικά στο σύνολο»

Τα επιτεύγματά της πολλά! Εχει καταφέρει το όνομά της, να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας για 21 αγωνιστικές και η άνοδος να είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια της και όλα αυτή στην πρώτη της παρουσία στη Γ΄εθνική.

Τελευταίο… θύμα της τη Δάφνη Δαφνίου, η Πεύκη, από την οποία όμως πέρασε δύσκολα καθώς οι γηπεδούχοι ζόρισαν ιδιαίτερα. Η ομάδα του Χαϊδαρίου έπαιξε στα τελευταία λεπτά όπως έπρεπε, παίρνοντας στο τέλος τη νίκη, που τη διατηρεί δύο νίκες απάνω από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ικαρο Ν. Σμύρνης.

Σε όλο αυτό, αποτελεί σημαντικό κρίκο, όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά η γενικότερη παρουσία του είναι επιβλητική. Ο Στέλιος Γκίνης είναι ένα σημαντικό κομμάτι τις αλυσίδας κάτι που μαρτυρά και η θέση του (9η) στην κατάταξη των σκόρερ του ομίλου. Ο 28χρονος γκαρντ  μίλησε στο infobasket.gr για την αμφίρροπη αυτή αναμέτρηση, σχολιάζοντας παράλληλα τα σημεία που έκριναν το παιχνίδι.

«Μπήκαμε στην αρχή δυνατά. Οσον αναφορά τις άμυνες, τόσο εμείς, όσο και η Πεύκη ήταν ανοιχτές και οι δύο ασχοληθήκαμε πολύ με την επίθεση. Περάσαμε κάποιους πόντους μπροστά και μετά χαλαρώσαμε σε εκείνο το σημείο και από τη στιγμή που ο αντίπαλος παλεύει για την παραμονή του, το εκμεταλλεύτηκε και πλησίασε στους έξι πόντους. Εμείς το καταλάβαμε, γιατί τα παιδιά είναι έμπειρα στην ομάδα. Το κλειδί νομίζω ήταν οι καλές επιλογές μας στο τέλος, κάποια συστήματα που μας είπε ο κόουτς μας βγήκαν και το γεγονός πως στο τέλος δεν κάναμε λάθη. Κρατήσαμε το σκορ σε υψηλό επίπεδο και η Πεύκη δεν μπόρεσε να μας φτάσει».

Οσο για το τι αποκόμισαν, εκτός των δύο βαθμών, από αυτήν την αναμέτρηση. «Σίγουρα είναι ένα καλό μάθημα. Δεν σημαίνει τίποτα αν η ομάδα που παίζουμε είναι τελευταία ή δεύτερη, όλες είναι καλές και οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ τους και αυτές είναι που δείχνουν ποιος θα είναι πιο ψηλά βαθμολογικά από τον άλλο. Από εκεί και πέρα κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά, κοιτάμε που μπορούμε να χτυπήσουμε κάθε ομάδα. Από εκεί και πέρα θέλει καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές και νομίζω ότι αυτό είναι που μας έχει κάνει να ξεχωρίσουμε».

Ηταν αλήθεια η άνοδος αρχικός στόχος της Δάφνης; «Στην αρχή της της σεζόν δεν είχαμε αυτοσκοπό την πρώτη θέση. Λέγαμε ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και από εκεί και μετά να παίρναμε ότι καλύτερο. Δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε το φαβορί. Ξεκινήσαμε ως ένα καλό σύνολο να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, ώστε να έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας. Γιατί επί τρία χρόνια ανεβαίναμε τις κατηγορίες τη μία μετά την άλλη και αξίζει να πάει ακόμα ψηλότερα».

Η πορεία της Δάφνης είναι εξαιρετική κάτι που φαίνεται και από τη βαθμολογική της θέση όμως ένιωθε για μεγάλο διάστημα την… ανάσα άλλων ομάδων, ενώ δεν έλειψαν και οι απρόβλεπτες ήττες. «Εχοντας τον Ικαρο δίπλα μας μάς έδινε ένα παραπάνω κίνητρο. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπήρξαν στιγμές που και εμείς ζοριστήκαμε. Κάναμε κάποιες ήττες, μία που μας προβλημάτισε πολύ ήταν εκείνη με τον Αρη Πετρούπολης. Το πρωτάθλημα δεν είναι όπως μπορεί κάποιος να το φαντάζεται, ακόμα και οι ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία είναι καλές».

Η πορεία του Στέλιου Γκίνη έχει κερδίσει τα βλέμματα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και ένατος στον όμιλό του. «Σίγουρα ένας παίκτης αυτό που επιθυμεί κάθε χρόνο είναι να βελτιώνεται και εγώ αυτό κοιτάω. Ομως, το ότι είμαι μέσα στην λίστα των σκόρερ, οφείλεται μπορώ να πω στον προπονητή μου που με εμπιστεύεται πολύ και μου το λέει συνέχεια, αλλά και στους συμπαίκτες μου. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα ήμουν εκεί που είμαι. Εκείνοι είναι που με εμπιστεύονται και μου λένε να πάρω τις προσπάθειες. Υπάρχουν άλλωστε και πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα. Δεν θεωρώ ότι έχει αλλάξει κάτι σε μένα, έχει να κάνει με την ομάδα που παίζω, τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου» , αναφέρει αρχικά ο 28χρονος γκαρντ και συνεχίζει:

«Ομως συνεισφέρουν και τα παιδιά. Δηλαδή ο Μιχόπουλος, ο Τσελεμπής και ο Φιλιππόπουλος. Δεν είμαι μόνο εγώ. Εχουν και εκείνοι την ίδια προσφορά στο παιχνίδι. Το ότι είμαστε πρώτοι ευθύνεται αποκλειστικά στο σύνολο. Απλά τυχαίνει εγώ να έχω βάλει κάποιους πόντους παραπάνω».

Η πρωτιά έχει… καπαρωθεί εδώ και πολλές αγωνιστικές καθώς η Δάφνη Δαφνίου βρίσκεται στην κορυφή από την 2η κιόλας αγωνιστική. Πλέον απομένουν οχτώ… στροφές πριν από το τέλος και όλα δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους καθώς μόνο με αυτοκτονία χάνεται η άνοδος. «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτό θα το σκεφτώ, 1-2 αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Υπάρχουν χρονιές που ομάδες έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά τις ανόδους και στο τέλος είχανε τέσσερις στις τέσσερις ήττες. Αυτό μας το έχει πει και ο προπονητής μας. Οτι δεν… λέει τίποτα το ότι είμαστε στην πρώτη θέση. Μπορούμε στις τελευταίες αγωνιστικές να χαλάσουμε την προσπάθεια όλης της χρόνιας.

Μακάρι να γίνει (σ.σ. η άνοδος), γιατί αυτό θέλουμε στην ουσία και πιστεύω ότι το αξίζουμε. Παίζουμε καλό μπάσκετ και ο κόσμος το έχει δει αυτό. Θα περιμένουμε λίγο ακόμα. Θα αναφέρω τα λόγια του προπονητή μου, ο οποίος μας λέει να μην κοιτάμε δεξιά και αριστερά, αλλά μόνο την Κυριακή. Ο κόουτς μας είναι αυτός που μας ελέγχει να μην ξεφύγουμε. Είναι οχτώ παιχνίδια, είναι πολλά ακόμα. Προς το τέλος νομίζω θα συνειδητοποιήσω τι έχουμε καταφέρει.

Στην ομάδα τη σφραγίδα του έχει βάλει ο Μάριος Δεσποτάκης, όμως δεν είναι μόνο αυτός πίσω από την πετυχημένη… συνταγή. «Ο προπονητής είναι ο κύριος μοχλός. Ειναι ένα σύνολο πραγμάτων. Είναι η διοίκηση, οι άνθρωποι εκεί είναι σαν φίλοι μας. Προσωπικά σαν τη Δάφνη δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Τρία χρόνια ζω στην ομάδα και οι άνθρωποί της είναι καταπληκτικοί. Είναι κοντά μας, όχι με την έννοια να μας πιέσουν, αλλά γιατί μας νιώθουν γιατί και εκείνοι πριν ασχοληθούν με τα διοικητικά ήταν παίκτες. Μας καταλαβαίνουν. Αυτό μας δίνει ενέργεια και κίνητρο».