Νώντας: «Επιδιώκουν να πατάνε γερά»

Η απουσία του Οίακα από τις Εθνικές κατηγορίες δεν θα κρατήσει για πολύ. Ο σύλλογος του Ναυπλίου, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ και μαζί το εισιτήριο για τη Γ’ εθνική. Ο προπονητής που οδηγεί για δεύτερη φορά τον Οίακα μακριά από τα τοπικά πρωταθλήματα, ο κόουτς Παύλος Νώντας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά:
Για την κατάκτηση του τίτλου της Α1 ΕΣΚΑΚ τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος
“Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος της ομάδας. Η διοίκηση έβαλε παραπάνω λεφτά για τα δεδομένα μίας τοπικής κατηγορίας, καθώς υπήρχε η πρόθεση να γεμίσουμε το ρόστερ και να επιστρέψει άμεσα η ομάδα στη Γ’ εθνική. Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διοίκηση, είναι άνθρωποι με μεράκι και με μεγάλη αγάπη για την ομάδα τους που κάνουν πολλές θυσίες για να τη δουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν ήταν εύκολη χρονιά γιατί είχαμε δυσκολίες να μαζευτούμε όλοι για προπόνηση εξαιτίας υποχρεώσεων με δουλειές, στρατιωτικά και σπουδές. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είχε επίπτωση στην ομοιογένεια, όμως με τις θυσίες των παιδιών απέδωσαν κάποια πράγματα που θέλαμε μέσα στο παρκέ, όμως δεν θεωρώ ότι πιάσαμε το ταβάνι μας”.

Για την επιστροφή της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες και τα συναισθήματα που υπάρχουν
“Πάντα οι επιτυχίες είναι καλές για όλους γιατί μέσα από εκεί φαίνεται όλων η προσπάθεια, πόσα πράγματα θυσίασαν και πόσο πάλεψαν για το στόχο που είχαν. Αναμφίβολα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Οποιαδήποτε Εθνική κατηγορία έχει πολλές προκλήσεις και τη δική της ομορφιά! Ως προπονητής, με γοητεύει αυτό το… κουίζ που καλείσαι να λύσεις κάθε αγωνιστική”.

Για τις φιλοδοξίες που υπάρχουν για το μέλλον
“Οι άνθρωποι της διοίκησης θέλουν να δουν την ομάδα τους όσο πιο ψηλά μπορούν, χωρίς να κάνουν πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις τους. Θέλουν να χτίσουν κάτι βιώσιμο και σε όποιο βήμα κάνουν επιδιώκουν να πατάνε γερά. Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Οίακας θα το δείξει ο χρόνος”.

Για τον κόσμο του Ναυπλίου κι αν αγαπάει το μπάσκετ
“Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μπασκετικός κόσμος και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια. Πλέον, είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο παρουσιάζοντας όμορφο θέαμα κάθε εβδομάδα μέσα στο γήπεδο. Όσο θα παρουσιάζουμε κάτι θεαματικό και όμορφο, τόσο ο κόσμος θα αυξάνεται”.