Δύσκολα μεν, το παλεύει δε…

Η νίκη επί του Δούκα διατήρησε τις λιγοστές μαθηματικές πιθανότητες επιβίωσης που έχει ο Εσπερος ΑΟΠΑ. Πάντως, στην Πάτρα δεν τρέφουν αυταπάτες, καθώς γνωρίζουν ότι χρειάζονται να γίνουν πολλά για να παραμείνουν στη Β’ Εθνική. «Ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να σωθούμε, προσπαθούμε απλά να παίζουμε καλά και να παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι τέλους» λέει ο Νίκος Βουρνάς.

Τι πρέπει να συμβεί για να σωθεί ο Εσπερος ΑΟΠΑ; Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να νικήσει την Κυριακή μέσα στο Ιλιον, «μία πολύ καλή ομάδα, με αξιόλογους παίκτες», όπως λέει και ο Πατρινός προπονητής. Επίσης, θα πρέπει να νικήσει και την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδό της τον Κρόνο, περιμένοντας παράλληλα και μία σειρά από ευνοϊκά αποτελέσματα.

Δηλαδή να μην πάρει άλλο ροζ φύλλο αγώνα η Χαλκίδα (από την οποία έχει ηττηθεί δύο φορές) και να μην κάνει πάνω μία νίκη η Νήαρ Ηστ, με την οποία έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας…

Οι αγώνες που απομένουν στην κούρσα της παραμονής

Το πρόγραμμα που απομένει για τις ομάδες που δεν έχουν σωθεί μαθηματικά έχει ως εξής (μαθηματικά δεν έχει σωθεί ακόμα ούτε ο Χολαργός, αλλά το ενδεχόμενο υποβιβασμού του ανάγεται στη σφαίρα της… επιστημονικής φαντασίας, οπότε δεν συμπεριλήφθηκε στον πίνακα):

ΙΛΙΟΝ (10-11) Εσπερος ΑΟΠΑ Κρόνος* ΑΕΚ
ΔΟΥΚΑΣ (9-12) Κρόνος ΑΕΚ* Χαλκίδα
ΝΗΑΡ ΗΣΤ (8-13) Πέραμα* Αετός Ψυχικό*
ΧΑΛΚΙΔΑ (8-13) Ψυχικό* Χολαργός Δούκας*
ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ (7-15) Ιλιον* ρεπό Κρόνος
ΚΡΟΝΟΣ (6-15) Δούκας* Ιλιον Εσπερος ΑΟΠΑ*

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια