Στο Νο. 15 του ντραφτ ο Αντετοκούμπο! (video)

Πάνω κάτω στις θέσεις που αναμενόταν, κατέληξε τελικά ο Γιάννης Αντετοκούμπο στο ντραφτ του ΝΒΑ, όχι όμως και στην ομάδα που περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές. Ούτε δηλαδή στο Ντάλας, ούτε στη Βοστώνη, ούτε στην Ατλάντα… Τον 18χρονο σμολ φόργουορντ τον επέλεξε τελικά το Μιλγουόκι στο νούμερο 15, ψηλότερα δηλαδή από οποιοδήποτε άλλον Ελληνα που έχει επιλεγεί στο παρελθόν στο ντραφτ του ΝΒΑ!

Μέχρι πρότινος οι Ελληνες παίκτες που είχαν επιλεγεί ψηλότερα στο ντραφτ του ΝΒΑ ήταν ο Κώστας Κουφός και ο Ευθύμης Ρεντζιάς στο Νο. 23, το 2008 και το 1996 αντίστοιχα. Συν τοις άλλοις, ο Αντετοκούμπο έγινε ο 4ος Ελληνας που επιλέχθηκε στον 1ο γύρο του ντραφτ. Ο τέταρτος της παρέας, πέρα από τους προαναφερόμενους, ήταν ο Ιάκωβος Τσακαλίδης το 2000 (Νο. 25).

Σαφώς και πρόκειται για μία μεγάλη στιγμή για τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος από την Α2 και τον Φιλαθλητικό βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, κι ενώ μέχρι πριν από ενάμιση μήνα δεν είχε καν διαβατήριο για να βγει από τα ελληνικά σύνορα! Τα ξημερώματα της Παρασκευής όχι μόνο βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά ανέβηκε στο πόντιουμ και έκανε και την καθιερωμένη χειραψία με τον κομισάριο του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν.

Μαζί με τον Γιάννη βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και ο αδερφός του Θανάσης, ο οποίος κρατούσε μάλιστα μία ελληνική σημαία και πανηγύρισε έξαλλα την επιλογή του μικρότερου (κατά δύο χρόνια) αδερφού του στο Νο. 15 του ντραφτ.

Δείτε το video…