Ο Αντρέα Τρινκιέρι κατά την αναχώρηση της Εθνικής (24/7) για το Καρπενήσι ξεκαθάρισε πως στόχος στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, ενώ μίλησε και για τις απουσίες των Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Νικ Καλάθη και Κώστα Κουφού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αρχικά αστειεύτηκε τονίζοντας πως «αισθάνομαι σαν τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Λευκός Οίκος (σ.σ. δείχνοντας τα γραφεία της ΕΟΚ) και εγώ», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έναρξη της προετοιμασίας, λέγοντας πως «σίγουρα είναι εξαιρετικό το συναίσθημα να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Το αισθανόμουν και πριν, αλλά ποτέ δεν είσαι έτοιμος γι’ αυτό. Το αποκαλώ εθνική υπερηφάνεια.  Είναι κάτι που έχεις μέσα σου και εγώ το αισθάνομαι αυτό».

Οσον αφορά τους στόχους της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Όταν η Εθνική Ελλάδος μπαίνει στο παρκέ,  πρέπει να σκέφτεται το μετάλλιο. Το μετάλλιο, όμως, είναι απλώς μια λέξη. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη λέξη αληθινή. Θέλουμε να πετύχουμε, έχουμε έναν κοινό στόχο. Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος μας είναι ένα μετάλλιο, αλλά δεν θα είναι εύκολο».

Τέλος, για τις απουσίες των Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Νικ Καλάθη και Κώστα Κουφού, δήλωσε: «Μετά από τις απουσίες πρέπει να παίξουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Αυτός είναι ο κανόνας».