Ντέρμπι επίδοξων πρωταθλητών στο Ανατόλια

basketball-image-free-images-misc-artistic-145002Με τον πιο δυναμικό τρόπο αρχίζει ο δεύτερος γύρος και τα βλέμματα όλων όσων ασχολούνται με τον δεύτερο όμιλο θα είναι συγκεντρωμένα στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στο Ανατόλια και την Ευκαρπία. Οι παίκτες του Κολλεγίου είχαν κερδίσει με έξι πόντους τον μεγάλο τους αντίπαλο στον πρώτο γύρο και θα κάνουν ότι μπορούν για να το επαναλάβουν διατηρώντας το αήττητο τους και έχοντας επίσης το πλεονέκτημα του ενός βαθμού διαφορά.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πλευρά είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη κορυφή την οποία είχαν κατακτήσει για ένα μεγάλο μέρος του πρώτου γύρου και θα χρειαστεί να δείξουν το πολύ καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των γηπεδούχων και να πάρουν το μεγάλο έπαθλο: την πρώτη θέση(αν πάρουν και τη διαφορά).

Αρκετά βατό είναι όμως το ξεκίνημα της Κομοτηνής στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αφού θα αγωνιστεί απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ενώ σε καμία περίπτωση στον Μαντουλίδη δεν θέλουν να σκεφτούν άλλη ήττα αν και η αποστολή τους δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολη με τον αγώνα τους να είναι εκτός έδρας απέναντι στην μαχητική Αγ. Βαρβάρα, σε αντίθεση με την Ασπίδα Ξάνθης που υποδέχεται τον Απόλλων Αρναίας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια και την Ιωνία, οι παίκτες του Ιωνικού δεν είναι προληπτικοί και δεν τους πειράζει καθόλου που θα «παλέψουν» για να κερδίσουν το…13. Αυτή την φορά άλλωστε είναι για καλό και όχι, δεν εννοούμε το 13αρι που υπήρχε στο ΠΡΟΠΟ αλλά για την ενδεχόμενη 13η νίκη τους η οποία θα έρθει αν κερδίσουν τους Τιτάνες Δράμας εντός έδρας και επαναλάβουν την πρεμιέρα του πρώτου γύρου.

Τέλος, η πρώτη νίκη μπορεί να ήρθε για την ΜΕΝΤ και στο τελευταίο τους παιχνίδι με την Κομοτηνή να έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, όμως οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ πιο δυναμικοί στον δεύτερο γύρο, αρχίζοντας από το παιχνίδι με τον Ζέφυρο αν θέλουν να έχουν ελπίδες επιβίωσης στη Γ΄ Εθνική.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Ανατόλια- Ευκαρπία (Ανατόλια, 18:00)
Ιωνικός Ιωνίας – Τιτάνες Δράμας (Ιωνίας, 18:00)
Ασπίδα Ξάνθης – Απόλλων Αρναίας (Εύμοιρου, 18:00)
Αγ. Βαρβάρα – Μαντουλίδης (ΔΑΚ Ποταμουδιών, 18:00)
ΜΕΝΤ – Ζέφυρος (ΜΕΝΤ, 18:00)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνή (Αλ/πολης, 18:00)