Στον 2ο όμιλο η εθνική, μαζί με Αργεντινή, Κροατία, Π. Ρίκο, Σενεγάλη και Φιλιππίνες! (vd)

2014worldbasket_draw_2Οι ομάδες της Αργεντινής, της Κροατία, του Π. Ρίκο, της Σενεγάλης και των Φιλιππίνων θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, που θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου.  Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο, ο οποίος θα δώσει τους αγώνες της πρώτης φάσης στη Σεβίλλη, ενώ ο όμιλος διασταυρώνεται στη δεύτερη φάση με τον πρώτο όμιλο, δηλαδή τις Ισπανία, Σερβία, Αίγυπτο, Ιράν, Βραζιλία και Γαλλία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ η εθνική μας μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνο στον τελικό!

Η κλήρωση ξεκίνησε με την παρουσιάση των εκλεκτών προσκεκλημένων που παραβρέθηκαν στην κλήρωση, έκανε την… εμφάνισή του το βαρύτιμο τρόπαιο και η μπάλα της διοργάνωσης, ενώ στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των δύο μασκότ, αλλά και των τεσσάρων πόλεων (Λας Πάλμας, Μπιλμπάο, Γρανάδα και Σεβίλλη) όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της πρώτης φάσης. Εν συνεχεία η… σκυτάλη δόθηκε στην παρουσίαση της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης.
2014worldbasket_draw_3Οι Χοσέ Ορτίθ και Ντίνο Ράτζα έκαναν την εμφάνισή τους και με τον Λιούμπομιρ Κοτλέμπα κλήρωσαν την αρίθμηση των 4 ομάδων που είναι στην κορυφή του ranking της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή των ΗΠΑ, Ισπανία, Αργεντινή και Λιθουανία, ένώ έκαναν και την κλήρωση των δύο πρώτων γκρουπ δυναμικότητας. Στη συνέχεια οι Ορτίθ και Ράτζα έδωσαν τη… σκυτάλη στους Κονσεϊσάο και Σαν Επιφάνιο και σταδιακά άρχισε να γίνεται ξεκάθαρο το… τοπίο των ομίλων, που έβαλε μαζί τρεις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ μαζί στον 1ο όμιλο. Η Ισπανία, η Σερβία και η Γαλλία θα “μονομαχήσουν” στη Γρανάδα, παρέα με με τις Βραζιλία, Αίγυπτο και Ιράν.
Στον 3ο όμιλο όπου ήδη είχαν πάρει… θέση οι ΗΠΑ κληρώθηκαν η Τουρκία, η Ουκρανία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Φινλανδία και η Ν. Ζηλανδία με το Μπιλμπάο να φιλοξενεί τους αγώνες αυτούς.
Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία δεν μπορούσαν να βρεθούν μαζί στον ίδιο όμιλο, έτσι προηγήθηκε κλήρωση που έστειλε τα “καγκουρό” στον 4ο όμιλο, εκεί όπου ήδη βρίσκονταν οι Λιθουανοί και περίμεναν να μάθουν τους υπόλοιπους αντιπάλους τους. Η Σλοβενία, η Αγκόλα, το Μεξικό και η Κορέα ήρθαν να συμπληρώσουν το… πάρτι που θα διεξαχθεί στο Λας Πάλμας…
Οι όμιλοι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος
1ος ΟΜΙΛΟΣ 2ος ΟΜΙΛΟΣ 3ος ΟΜΙΛΟΣ 4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΔΟΜ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΣΕΡΒΙΑ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΓΑΛΛΙΑ Π. ΡΙΚΟ ΗΠΑ ΑΝΓΚΟΛΑ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΟΡΕΑ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΜΕΞΙΚΟ
ΙΡΑΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Δείτε το video με την διαδικασία της κλήρωσης:

 

Συνάντηση FIBA και Euroleague πριν την κλήρωση
Μερικές ώρες πριν την κλήρωση ο πρόεδρος της FIBA Οράσιο Μουρατόρε επισκέφθηκε τα γραφεία της Euroleague. Ο πρόεδρος της FIBA World, μαζί με τον γενικό γραμματέα της FIBA Anericas συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου και συζήτησαν διάφορα ζητήματα, αναφορικα με το μέλλον του Intercontinental Cup. “Ήταν ευχαρίστηση μας να έχουμε τον κ. Μουρατόρε στα γραφεία μας, στην καλύτερη στιγμή της σεζόν μας και να μιλήσουμε ξανά για πράγματα που αφορούν το άθλημα μας”, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπερτομέου.