Ντέρμπι στην Ξάνθη με…φόντο τη κορυφή

basketball-285150Μερικές φορές χρειάζεται να ξέρεις να μοιράζεσαι προκειμένου να μπορέσεις να αποκτήσεις αυτό που θέλεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τους χωρίζει ένα βήμα, η νίκη στο ντέρμπι, ώστε να «μοιραστούν» τη κορυφή με το πρωτοπόρο Ανατόλια…μετά όλα είναι ανοιχτά… Ευκαρπία και Ασπίδα Ξάνθης, στους οποίους και αναφερόμαστε «μοιράζονται» τη δεύτερη θέση και όποια ομάδα από της δύο κερδίσει θα «συγκατοικήσει» με το πρωτοπόρο Ανατόλια που έχει αυτή την εβδομάδα ρεπό. Στον πρώτο γύρο η Ευκαρπία είχε κερδίσει με 78-67.

Η Κομοτηνή θέλει να πετύχει την 11η νίκη φετινή της νίκη συνεχίζοντας με επιτυχίες την πορεία της στον 2ο γύρο ενώ ο Ζέφυρος θα προσπαθήσει από την πλευρά του να πάρει ένα μεγάλο διπλό και ταυτόχρονα την άτυπη ρεβάνς για το στραβοπάτημα του πρώτου γύρου.

Ιωνικός Ιωνίας και Μακεδονικός είχαν δύσκολο έργο την προηγούμενη αγωνιστική αντιμετωπίζοντας τους δύο πρώτους, Ανατόλια και Ευκαρπία και θα παλέψουν αμφότεροι για την επιστροφή στις νίκες όπως ακριβώς και οι Τιτάνες Δράμας που αγωνίζονται εκτός έδρας με την Αγία Βαρβάρα Καβάλας.

Ο Μαντουλίδης χρειάζεται το διπλό μέσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης προκειμένου να μεγαλώσει το σερί των νικών που άρχισε την προηγούμενη αγωνιστική και να ανέβει σιγά-σιγά τα σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα ενώ ΜΕΝΤ και Απόλλων Αρναίας αναμετρούνται ξανά(ο Απόλλων είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο), αυτή τη φορά όμως σε μια μάχη επιβίωσης που φαίνεται πάντως πως και οι δύο πολύ δύσκολα θα μπορέσουν τελικά να την κερδίσουν…

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Ιωνικός Ιωνίας – Μακεδονικός (Ιωνίας, 18:00)
Ασπίδα Ξάνθης – Ευκαρπία (Εύμοιρου, 18:00)
Αγ. Βαρβάρα – Τιτάνες Δράμας (ΔΑΚ Ποταμουδιών, 18:00)
ΜΕΝΤ – Απόλλων Αρναίας (ΜΕΝΤ, 18:00)
Εθνικός Αλ/πολης – Μαντουλίδης (Αλ/πολης, 18:00)
Κομοτηνή –  Ζέφυρος  (ΔΑΚ Κομοτηνής, 18:00)
ρεπό το Ανατόλια