Πενλίδης: «Ετοιμα τα Γρεβενά για την ανάληψη νέων διοργανώσεων»

penlidisΣτην έκτη συμμετοχή του στην Γ΄ Εθνική τα τελευταία επτά χρόνια, ο Πρωτέας Γρεβενών φιλοδοξεί για μια ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία. Η ομάδα που ίδρυσε ο 1987 ο πρώτος της πρόεδρος Παναγιώτης Ντάσιος, (με καταγωγή από την Αθήνα, μετακόμισε στα Γρεβενά λόγω της συζύγου του), ανέβηκε πέρυσι μετά από μια χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα.
Το 2005 οργανώθηκαν οι ακαδημίες του συλλόγου και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται τα δύο τελευταία χρόνια, αφού η ομάδα παμπαίδων το 2012 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ενωσης και το 2013 αναδείχθηκε πρώτη στον όμιλό της.
Το ΔΣ της ομάδας στην πλειοψηφία του αποτελείται από παλαιούς αθλητές με αγάπη και όρεξη για προσφορά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ.

Ο νυν πρόεδρος Μπάμπης Πενλίδης, παλιός αθλητής του συλλόγου, που βρίσκεται στο «τιμόνι» για δεύτερη χρονιά μετά από χρόνια παρουσίας στο ΔΣ μίλησε στο www.basket.gr για τους στόχους της ομάδας, τα τμήματα υποδομής, αλλά και τις διοργανώσεις που ανέλαβε η πόλη σε συνεργασία με τον σύλλογο το προηγούμενο καλοκαίρι.

-Είστε ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής;

«Ο Πρωτέας βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου ομίλου με έξι νίκες και επτά ήττες. Είναι γεγονός ότι περιμέναμε κάτι περισσότερο. Το φετινό ρόστερ αποτελείται από τρεις παίκτες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, έναν από τη γειτονική Σιάτιστα και όλοι οι υπόλοιποι κατάγονται από την πόλη των Γρεβενών. Ακόμη ο προπονητής μας, ο Γιάννης Χασιώτης είναι και αυτός ντόπιος και μέχρι τώρα κοουτσάριζε τους παίδες και την ακαδημία. Του δώσαμε την ευκαιρία, είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια όλων, αλλά πιστεύω ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να. δέσουμε και σίγουρα μπορούμε στη συνέχεια να πάμε καλύτερα.
Στόχος μας είναι κάποια στιγμή η ανδρική ομάδα να απαρτίζεται από την υποδομή του συλλόγου. Ηδη κάποιοι παλαιοί αθλητές μετά το πέρας των σπουδών τους ξαναγύρισαν στα Γρεβενά και στον Πρωτέα».

-Ο Πρωτέας εκτός από το ανδρικό τμήμα διαθέτει και τμήματα υποδομής. Ελπίζετε σε διακρίσεις τη φετινή περίοδο;

«Από τα τμήματα υποδομής του Πρωτέα ξεκίνησε ο Κώστας Παπανικολάου, που συμμετείχε το 2005 και 2006 σε παιδικό και ανδρικό και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Αρη, ακολουθώντας την γνωστή σε όλους καριέρα.
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό που κατεβάσαμε μόνο τμήμα παίδων. Οι έφηβοι έχουν μια ιδιομορφία λόγω των εξετάσεων με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μην μαζεύονται στα τέλος της περιόδου. Του χρόνου θα δώσουμε παρών και στα δύο πρωταθλήματα.
Σε ότι αφορά το παιδικό, κατετάγη πρώτο στον όμιλό του και προκρίθηκε στην τελική φάση όπου συμμετέχουν έξι ομάδες. Εχουμε τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια, είμαστε μόνοι πρώτοι και υπάρχει αισιοδοξία για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στα προκριματικά για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

-Μου δίνεται την ευκαιρία με την τελευταία σας κουβέντα να αναφερθώ στην περσινή χρονιά, κατά την οποία ο σύλλογος, σε συνεργασία με την ΕΟΚ και την τοπική αυτοδιοίκηση, διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομής.

«Οι τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων και κορασίδων, που διοργανώσαμε το καλοκαίρι στα Γρεβενά ήταν πόλος έλξης για την περιοχή. Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να το αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και οι φορείς. Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για την ανάθεση των αγώνων και τονίζω ότι είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να αναλάβουμε οποιαδήποτε διοργάνωση μας ζητηθεί».