Basketball Player's ShadowΗ κορυφή είναι κάτι που αξίζει να παλέψεις σκληρά για να την κρατήσεις και πολύ δύσκολο να τη μοιραστείς. Ανατόλια και Ασπίδα Ξάνθης μοιράζονται τη πρώτη θέση αλλά αυτό θα αλλάξει μετά την Κυριακή το απόγευμα και το μεταξύ τους μεγάλο ντέρμπι που θα γίνει στην Ξάνθη στα πλαίσια της 18ης

Το εντυπωσιακό είναι ότι το κολέγιο βρίσκεται στο πρώτο «σκαλοπάτι» αήττητο μετά από 15 παιχνίδια ενώ η Ασπίδα σε 16 αγώνες έχει ήδη δύο ήττες στο παθητικό της, μια εκ των οποίων είναι από τους Θεσσαλονικείς (74-65). Μετά όμως από το «στραβοπάτημα» κόντρα στο κολέγιο ακολούθησαν ένδεκα συνεχόμενες νίκες!

Η Ευκαρπία θέλει πολύ την 14η νίκη της που θα την διατηρήσει μια ανάσα από την κορυφή αλλά και η ΜΕΝΤ «μάχεται» για την παραμονή της και σίγουρα θα προσπαθήσει να δυσκολέψει όσο περισσότερο γίνεται τον μεγάλο της αντίπαλο.

Ο Ζέφυρος θα διεκδικήσει την δεύτερη εντός έδρας νίκη του στον δεύτερο γύρο επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά το ρεπό του και θα χρειαστεί να το κάνει αυτό απέναντι στον δυναμικό Μαντουλίδη. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος τα εκπαιδευτήρια πάντως ήταν αυτά που είχαν φύγει με το ροζ φύλλο αγώνος με 79-67.

Αρκετά βατό αντίπαλο έχει η Κομοτηνή στον αγώνα της με τον Απόλλων Αρναίας που έχει στα υπέρ του την καλή ψυχολογία μετά την τελευταία του σημαντική νίκη ενώ ο Μακεδονικός θα «παλέψει» για το διπλό μέσα στην Καβάλα και την έδρα της Αγ. Βαρβάρας προκειμένου να απομακρυνθεί από ενδεχόμενους «κινδύνους».

Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Τιτάνες Δράμας βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη θέση και μια ενδεχόμενη νίκη θα ήταν πολύτιμη και για τις δύο ομάδες. Οι  γηπεδούχοι προσπαθούν να ξεχάσουν ότι έγινε την προηγούμενη αγωνιστική και τους οδήγησε στο κίτρινο φύλλο αγώνος απέναντι στην Αρναία ενώ οι φιλοξενούμενοι ευελπιστούν πως οι έμπειροι παίκτες τους, που σιγά- σιγά επανέρχονται μετά από τους τραυματισμούς τους, θα είναι πλέον σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και θα μπορούν να προσφέρουν και πάλι τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Στον πρώτο γύρο οι Τιτάνες είχαν κερδίσει με 86-73.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Αγ. Βαρβάρα – Μακεδονικός (ΔΑΚ Ποταμουδιών, 18:00)
ΜΕΝΤ – Ευκαρπία (ΜΕΝΤ, 18:00)
Εθνικός Α/πολης – Τιτάνες Δράμας (Αλ/πολης, 16:00)
Κομοτηνή – Απόλλων Αρναίας (ΔΑΚ Κομοτηνής, 18:00)
Ζέφυρος – Μαντουλίδης  (ΔΑΚ Περαίας, 18:00)
Ασπίδα Ξάνθης – Ανατόλια (Εύμοιρου, 18:00)
ρεπό ο Ιωνικός Ιωνίας