Δυνατές «μάχες» σε Βόνιτσα, Γρεβενά, Λάρισα

ball-periergiΦέτος δεν του συνέβη συχνά και θέλει όσο πιο γρήγορα να το ξεχάσει. Συγκεκριμένα, ο Φοίνικας υποδέχεται την Μακαμπή στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής και μοναδικός του στόχος είναι η νίκη προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω απώλειες μετά το στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής. Βέβαια και οι θεσσαλονικείς δεν είναι αδιάφοροι αντιθέτως, έχουν μεγάλη ανάγκη την νίκη που θα τους βοηθήσει να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή.

Στη μάχη για την τρίτη θέση, οι Διόσκουροι «δοκιμάζονται» μέσα στην έδρα της Βόνιτσας φιλοδοξώντας σε ένα μεγάλο διπλό που θα τους διατηρήσει στο τρίτο «σκαλοπάτι» του βαθμολογικού πίνακα ενώ η Μεταμόρφωση Βόλου ευελπιστεί να μπορέσει να πλησιάσει κάπως περισσότερο την τριάδα αυτή με ενδεχόμενη νίκη εντός έδρας επί της μαχητικής ΑΕΛ.

Ο Πρωτέας Γρεβενών θα διεκδικήσει την όγδοη φετινή νίκη του με αντίπαλο αυτή τη φορά την Καστοριά διπλασιάζοντας τις επιτυχίες επί του κυριακάτικου αντιπάλου τους ενώ οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι είχε κάνει και ο Πρωτέας στον πρώτο γύρο, να κερδίσουν μέσα στην αντίπαλη έδρα, κάτι που θα σημάνει ότι οι δύο ομάδες θα είναι πλέον ισόπαλες και θα έχει μεγάλη σημασία και η διαφορά με την οποία θα έρθει ενδεχόμενη νίκη. Στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος το σωματείο των Γρεβενών είχε κερδίσει με 63-64.

Οι Τιτάνες Παλαμά σκέφτονται μόνο τη νίκη που θα τους βοηθήσει να αυξήσουν το νικηφόρο σερί τους και το έργο τους δεν αναμένεται πάρα πολύ δύσκολο απέναντι στον ουραγό Αριστοτέλη Φλώρινας, ενώ αρκετά πιο αμφίρροπο και με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω… επιβίωσης είναι το παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα Λάρισας και τη Μελίκη. Οι δύο ομάδες έχουν αμφότερες από έξι νίκες, βρίσκονται στα χαμηλά «στρώματα» της βαθμολογίας και η σκιά του υποβιβασμού δεν είναι καθόλου μακριά.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Μεταμόρφωση Βόλου- ΑΕΛ (B. Παρασκεοπουλου, 18:00)
Βόνιτσα – Διόσκουροι Κοζάνης (ΔΑΚ Βόνιτσας, 18:00)
Φοίνικας Λάρισας – Μακαμπή (Αγ. Θωμά, 18:00)
Πρωτέας Γρεβενών – Καστοριά (ΔΑΚ Γρεβενών, 18:00)
Αστέρας Λάρισας – Μελίκη (Αλκαζέρ, 18:00)
Τιτάνες Παλαμά – Αριστοτέλης Φλώρινας (Παλαμά, 18:00)