ΑΟΣ ή αλλιώς όταν μια παρέα έχει κοινό το μπάσκετ

aosΤι γίνεται όταν μία παρέα φίλων έχουν κοινή αγάπη το μπάσκετ; Δημιουργείται ο ΑΟΣ….  Μια ιδέα του Κώστα Τζιαμπάζη πριν από δύο καλοκαίρια, πήρε σάρκα και οστά, μόλις μέσα σε δέκα μέρες χάρη στη βοήθεια του Αγγελου Μπετιχαβά, του Σπύρου Ιωαννίδη, του Γιώργου Ασημάκη και με τον Στέφανου Δημητρακούδη!

Ο… νεοφερμένος σύλλογος μετρά μόλις δύο χρόνια ζωής και όμως πρόλαβε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κεντρίσει το ενδιαφέρον της περιοχής και να κάνει μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΑΜΘ, όπου και αγωνίζεται. Στην πρώτη της παρουσία σε πρωτάθλημα τερμάτισε πέμπτη (!), ενώ φέτος ήδη έχει προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ορφέα Νέου Σκοπού.

«Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ », δηλώνει ο προπονητής του ΑΟΣ, Σπύρος Ιωαννίδης και συνεχίζει το σχόλιό του σχετικά με τον επερχόμενο τελικό: «Εχουν πιο έμπειρο ρόστερ. Όμως ένας τελικός είναι πάντα τελικός και θα προσπαθήσουμε να εξαργυρώσουμε όλες τις ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου», ενώ όσον αναφορά την πορεία στο πρωτάθλημα, ανέφερε: «Αρχικός στόχος ήταν να μπούμε στην 6άδα, πλέον από τη στιγμή που τα καταφέραμε κοιτάμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Ενώ για το πώς γεννήθηκε η σκέψη του ΑΟΣ; «Ειμαστε μία παρέα που έχει αγάπη για το μπάσκετ. Και ως παρέα οι συζητήσεις μας ήταν ολοκληρωτικά γι΄αυτό. Η ιδέα να δημιουργηθεί μία νέα ακαδημία ήταν του Κώστα Τζιαμπάζη και όλοι μας δεχτήκαμε να συμμετέχουμε , ενώ το αντρικό ακολούθησε σαν μία φυσική εξέλιξη. Στην πρώτη χρονιά στο αντρικό εντάχθηκαν παίκτες που είχαν μείνει χωρίς ομάδα συν και παράλληλα αναζητήσαμε αθλητές για να  συμπληρώσουμε το ρόστερ. Φέτος όμως με τον ερχομό νέων φοιτητών στις Σέρρες είχαμε το περιθώριο επιλογών».

Στον ΑΟΣ όμως οι άνθρωποι δεν εφησυχάζονται. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύλλογο πρότυπο. Ετσι, Γιώργος Ασημάκης και Αγγελος Μπετιχαβάς μπήκαν στα ενδότερα του συλλόγου, ενώ στην παρέα ήρθε να προστεθεί ένας άνθρωπος ο οποίος θα προσφέρει με την εμπειρία του. Στα κενά του «τριφυλλιού» θα μετέχει και ο γνωστός πρώην ρέφερι Παναγιώτης Τατούδης ενισχύοντας με τον καλύτερο τρόπο το διοικητικό σχήμα του συλλόγου.

«Ενας νέος άνθρωπος προστέθηκε στην παρέα μας. Με ς τις γνώσεις και την εμπειρία του θα μας βοηθήσει στην οργάνωση», σχολιάζει σχετικά με την προσθήκη του Τατούδη, ο προπονητής του ΑΟΣ.

Ο ΑΟΣ όμως δεν στέκεται μόνο εκεί, αφού μεγάλο βάρος δίνει και στις ακαδημίες του συλλόγου στοχεύοντας στη σωστή εκγύμναση και διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών. Μάλιστα στην προσπάθεια του να αναδείξει περισσότερο τις Ακαδημίες του, ο ΑΟΣ ξεκίνησε συνεργασία με την Ηράκλεια. Συνδετικός κρίκος γι΄αυτή τη συνεργασία ήταν ο Σπύρος Ιωαννίδης, ο οποίος έχει παλιότερα αναλάβει δράση στην Ηράκλεια και κάπως έτσι τα δύο σωματεία αποφάσισαν να συνεργασθούν με γνώμονα το καλό του σερραϊκού μπάσκετ.

«Θέλουμε να φέρουμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό. Αυτή τη στιγμή έχουμε 30-35 παιδιά. Μαζί με τον Θεοχάρη Σιουσιουλούδη θέλουμε να τους μάθουμε μπάσκετ και στην πορεία να αναδείξουμε νέους παίκτες, καθώς έχει καιρό να βγει και να πρωταγωνιστήσει σερραίος αθλητής», ενώ σχετικά με τις Ακαδημίες δήλωσε: «Θέλουμε να οργανωθούμε τις υποδομές ακόμα περισσότερο. Για μας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι καθώς στόχος μας είναι να τις αναπτύξουμε τις ακαδημίες».