adetonkunbo_thanasis_delΒαλίτσες για επιστροφή στην Ελλάδα ετοιμάζει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, όχι όμως για διακοπές! Ο Έλληνας άσος των Delawear, αμέσως μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στη D-League, δηλαδή στις 5 του Απρίλη, θα επιστρέψει στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του www.infobasket.gr θα φορέσει τη φανέλα ενός εκ των δύο «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ!
Ποιον απ’ τους δύο «αιώνιους» θα επιλέξει; Στην παρούσα φάση δεν έχει καταλήξει ακόμη, αν και έχει ήδη στα χέρια του τις ανάλογες προτάσεις απ’ τους δύο συλλόγους, που τον βλέπουν να έχει κατακόρυφη άνοδο στα τελευταία παιχνίδια. Ο ίδιος αποφεύγει προς το παρόν να δώσει την απάντησή του, καθώς τα κριτήρια για την τελική του επιλογή είναι δύο. Το πρώτο κριτήριο είναι να δει ποιος απ’ τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα μπορέσει να προκριθεί στα play off της Euroleague, ενώ το δεύτερο είναι (στην περίπτωση που προκριθούν και οι δύο) το όνομα του αντιπάλου της ελληνικής ομάδας, καθώς εκείνο που θέλει είναι να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί σ’ αυτό το… ταξίδι του στην Euroleague και δεν είναι άλλο απ’ το να βρεθεί στο Final 4 στο Μιλάνο.
Εκείνο, άλλωστε που επιθυμεί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, ενόψει μάλιστα και των draft του ΝΒΑ και η συμμετοχή του σε μία εκ των δύο πιο ισχυρών ομάδων της Ελλάδας, του δίνει αυτή την ευκαιρία. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι αυτή η πρόθεση του Αντετοκούνμπο για… επαναπατρισμό, βρίσκει σύμφωνη και την ελληνική ομοσπονδία, που γνωρίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα είναι πολύ πιο εύκολο να συμπεριληφθεί στις προεπιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή!