Σε αναζήτηση… συμπαίκτη η Φινλανδία για το Eurobasket!

finland-basketballΨάχνει… συμπαίκτη η Φινλανδία για να διεκδικήσει το Eurobasket του 2015! Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία οδηγεί όπως όλα δείχνουν με μαθηματική ακρίβεια στην απόφαση της FIBA για αλλαγή έδρας της διοργάνωσης κι οι Φιλανδοί θέλουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να βρεθούν με μία μεγάλη διοργάνωση στα… χέρια τους.

Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι ενδείξεις εκείνες που δίνουν στη Φινλανδία ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων διεκδικητών και σ’ αυτές κάποιοι συμπεριλαμβάνουν και την προτίμηση που έδειξε στη χώρα η FIBA με τη wild card που της έδωσε πρόσφατα για συμμετοχή της στο Παγκόσμιο της Ισπανίας! Κι απ’ την πλευρά τους, βέβαια οι Φιλανδοί κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους για να δείξουν ότι είναι σε θέση να δώσουν ακόμη περισσότερη ώθηση στο μπάσκετ στη χώρα τους, αλλά δεν κρύβουν ότι για να μπορέσει να έχει επιτυχία το Eurobasket του 2015 θα πρέπει να έχουν και κάποιον… συμπαίκτη μαζί τους.

Προς το παρόν, πάντως οι Φιλανδοί κρατούν χαμηλούς τόνους και δεν προβάλλουν δυνατά τις διαθέσεις τους για ανάληψη της διοργάνωσης. Επιλέγουν να μεταφέρουν προς τα έξω πως εκείνο που περιμένουν είναι να μάθουν ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της FIBA για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά παράλληλα αφήνουν να διαρρεύσει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν ζητήματα, όπως είναι τα γήπεδα και οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, αλλά κι εκείνα της μεταφοράς και της φιλοξενίας