ball Με την χαρά της επίτευξης του μεγάλου του στόχου, της ανόδου στη Β΄ Εθνική, ο Φοίνικας Λάρισας υποδέχεται τη Βόνιτσα η οποία θα ήθελε πολύ να τον ακολουθήσει αλλά την…πρόλαβαν οι Τιτάνες που έχουν κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση και…γλυκοκοιτάζουν τη πρώτη. Με το θέμα της ανόδου να έχει κλείσει το ενδιαφέρον πλέον και η αγωνία είναι στα…υπόγεια του βαθμολογικού πίνακα, ή μάλλον για να το θέσουμε καλύτερα, στα πιο χαμηλά «στρώματα» της βαθμολογίας. Αυτή την αγωνιστική, 20η , του φετινού πρωταθλήματος η Μελίκη που βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από την περιοχή των «κινδύνων» θα αντιμετωπίσει τους Τιτάνες Παλαμά θέλοντας να κατακτήσει την 10η νίκη της, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό ξεκαθαρίζοντας έτσι την υπόθεση παραμονή(παίζει μετά με Αριστοτέλη Φλώρινας και ΑΕΛ).

Μια υπόθεση που απασχολεί αρκετά έντονα την Καστοριά η οποία θέλει, και εκτός απροόπτου θα την πάρει, τη νίκη κόντρα στον ουραγό Αριστοτέλη Φλώρινας ώστε μέχρι τέλους να ελπίζει. Με την προϋπόθεση βέβαια η ομάδα του Γιώργου Σούλιου να κερδίσει και στα άλλα δύο ματς που απομένουν με την ΑΕΛ και τους Διόσκουρους και να χάσουν οι «συνδιεκδικητές» της, Αστέρας και Μελίκη.

Ο πρώτος μάλιστα έχει και πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα αφού αυτή την Κυριακή αγωνίζεται μέσα στους «επικίνδυνους» Διόσκουρους Κοζάνης, την επόμενη αγωνιστική θα βρει απέναντι του την, τρίτη στην βαθμολογία, Βόνιτσα και μόνο την τελευταία Κυριακή θα έχει πιο βατό «έργο» παίζοντας κόντρα στην Μακάμπη.

Η Καστοριά έχει μάλιστα και το πλεονέκτημα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας με τον Αστέρα γιατί κέρδισε στον 2ο γύρο με εννιά πόντους ενώ είχε χάσει μόνο με επτά στον πρώτο. Με τη Μελίκη πάντως, είναι πιο απίθανος ο…συνδυασμός αφού η Καστοριά υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία ενώ και η αντίπαλος της έχει δύο βαθμούς παραπάνω από αυτήν ενώ ο Αστέρας μόνο έναν.

Την ρεβάνς και την τέταρτη θέση (αν καταφέρει να πάρει και τη διαφορά των επτά πόντων) θα διεκδικήσει ο Πρωτέας Γρεβενών στο ντέρμπι μέσα στην έδρα της Μεταμόρφωσης Βόλου από την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο με έξι πόντους ενώ τη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στη σωτηρία της, φιλοδοξεί να πάρει η ΑΕΛ μέσα στην ήδη υποβιβασμένη Μακάμπη. Την επόμενη αγωνιστική οι θεσσαλική ομάδα παίζει με την Καστοριά και την… «βολεύουν» δύο αποτελέσματα: η νίκη αλλά και η ήττα με λιγότερο από 31 πόντους. Αν ισχύσουν ένα από τα δύο σενάρια δεν θα την νοιάζει η τελευταία αγωνιστική. Εκτός βέβαια αν η αγωνιστική μας επιφυλάσσει τελικά πολλές περισσότερες εκπλήξεις απ’ όσες περιμένουμε και δημιουργηθούν νέες ισορροπίες αν και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, τρείς μόλις στροφές πριν το φινάλε.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Πρωτέας Γρεβενών – Μεταμόρφωση Βόλου (ΔΑΚ Γρεβενών, 18:00)
Φοίνικας Λάρισας – Βόνιτσα (ΑΓγ. Θωμά, 18:00)
Διόσκουροι Κοζάνης – Αστέρας Λάρισας (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)
Μελίκη – Τιτάνες Παλαμά (ΔΑΚ Μελίκης, 18:00)
Καστοριά – Αριστοτέλης Φλώρινας (Καστοριάς, 18:00)
Μακαμπή – ΑΕΛ (Μίκρας Β., 18:00)