machites-neoiΟι Μαχητές Δόξας Πεύκων κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος Νέων Θεσσαλονίκης χάρη στη νίκη επί του Μαντουλίδη με 70-60 και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας, ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Συγχαρητήρια στους παίχτες μας για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν φτάνοντας στην τελική επίτευξη του στόχου. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Νέων (Κ-20) αποτελεί το επιστέγασμα μιας πορείας που ουσιαστικά ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι, με τον καθορισμό του στόχου από την διοίκηση του συλλόγου» τόνισε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας.

«Βασική αρχή υπήρξε η στελέχωση της ομάδας κυρίως από νεαρούς και ελπιδοφόρους παίκτες, οι οποίοι ακολουθώντας το καθημερινό πρόγραμμα και συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ανδρώθηκαν και γαλουχήθηκαν. Το εγχείρημα αναμφίβολα αποδίδει καρπούς, τόσο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπου 6 παίκτες αγωνίζονται εξίσου στην ανδρική ομάδα, όσο και μέσα από την πορεία του ανδρικού τμήματος, που κατά γενική ομολογία κάνει πρωταθλητισμό και συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Θεωρούμε ότι για τους Μαχητές Δόξας Πεύκων έχει διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη εικόνα στο μπασκετικό γίγνεσθαι της πόλης. Η ανάδειξη και η βελτίωση νέων παικτών μέσω της προπόνησης και υπό συνθήκες πρωταθλητισμού, καθιστούν την ομάδα ένα σημαντικό σκαλοπάτι για την μετέπειτα εξέλιξη τους».

Το φύλλο αγώνα:

ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ-ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ 60-70
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 36-35, 47-50, 60-70
Διαιτητές: Μανιός-Δαμίγος
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ(Δημητρίου): Ανδρεάδης 2, Ρεφατλάρι 12 (2), Νικολάου 9 (1), Παπαδόπουλος, Κουζέλογλου 21 (2), Θωμαΐδης 8, Θεοδωρίδης Α. 4, Γεωργίου, Παπαθανασίου 4 (1).
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ (Χαλκιάς-Χατζηκυριακίδης): Απιδόπουλος Δ. 12 (1), Δικταπανίδης 12 (2), Αλατσίδης 2, Πράντζος 8 (1), Φιλιππίδης, Δημητρίου, Παπουνίδης, Γερομιχαλός 26 (1), Αναστασίου 7, Παπαχρήστου, Απιδόπουλος Γ. 3, Γκαρίδης.