1ο τουρνουά μπάσκετ φιλίας στη μνήμη της Φώφης Χριστοφορίδου

niki-tournoua4Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο τουρνουά μπάσκετ φιλίας που διοργάνωσε το τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Φώφης Χριστοφορίδου. Οι αγώνες έγιναν τη μεγάλη εβδομάδα στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας και συμμετείχαν πέντε σωματεία της πόλης με μεγάλο αριθμό παιδιών.

Πρόκειται για μια διοργάνωση για την οποία ο Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» επιθυμεί να την καθιερώσει και να γίνει θεσμός για να μας θυμίζει την Φώφη Χριστοφορίδου, έναν άνθρωπο που πρόσφερε πολλά στο βολιώτικο μπάσκετ.

Το τουρνουά διήρκησε τέσσερις ημέρες και έλαβαν μέρος οι ομάδες της Ανάληψης, της Μεταμόρφωσης, της Α.Ε.Β. Διμηνίου, του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου και αγωνίστηκαν με τα τμήματα υποδομής τους στις ηλικιακές κατηγορίες Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι, Juniors και Παγκορασίδων. Συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 200 παιδιά και προσέφεραν όμορφο θέαμα στους γονείς και φίλους που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Εξάλλου, το τουρνουά ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αθλητές να παίξουν επιπλέον αγώνες την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ενώ οι διαιτητές και οι κριτές που έδωσαν το παρών στη διοργάνωση βοήθησαν κατά πολύ τους μικρούς καλαθοσφαιριστές να μάθουν τους κανονισμούς του μπάσκετ.

Το 1ο τουρνουά μπάσκετ φιλίας ολοκληρώθηκε την Μ. Πέμπτη με τους τελικούς και τις απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

niki-tournouaΤις απονομές έκαναν οι κ.κ. Αλέκος Μεταφτσής, Χαράλαμπος Μαντούδης, Αχιλλέας Τσιργούλας, Γιώργος Κατσαλής, Μιχάλης Καπουρνιώτης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου Πέτρος Μπλάνας και Πέτρος Παρασκευόπουλος.

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη διοργάνωση. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΚΕΔ ΕΣΚΑΘ κ. Αχιλλέα Τσιργούλα, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας, τον πρόεδρο των Κριτών Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Μαντούδη, τους διαιτητές και κριτές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε όλους τους αγώνες του τουρνουά, όπως και τον Δήμο Βόλου για την διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου Ν. Ιωνίας.

Για την ιστορία, τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:

Κατηγορία Juniors

Ανάληψη – Μεταμόρφωση 34-6
Νίκη Βόλου – ΑΕΒΔ 21-27
Νίκη Βόλου – Ανάληψη 22-23
ΑΕΒΔ – Μεταμόρφωση 25-12
Νίκη Βόλου – Μεταμόρφωση 23-20
ΑΕΒΔ – Ανάληψη 32-28
ΑΕΒΔ – Ανάληψη 12-11 (τελικός)

Κατηγορία Μίνι

Νίκη Βόλου – ΑΕΒΔ 35-49
Ανάληψη – Μεταμόρφωση 37-13
Νίκη Βόλου – Μεταμόρφωση 34-35
Ανάληψη – ΑΕΒΔ 32-40
ΑΕΒΔ – Μεταμόρφωση 38-16
Ανάληψη – Νίκη Βόλου 43-26
Νίκη Βόλου – Μεταμόρφωση 39-23 (μικρός τελικός)
ΑΕΒΔ – Ανάληψη 30-20 (μεγάλος τελικός)

Κατηγορία Παμπαίδων

Νίκη Βόλου – ΑΕΒΔ 30-36
Ανάληψη – Μεταμόρφωση 36-35
ΑΕΒΔ – Μεταμόρφωση 51-39
Ανάληψη – Νίκη Βόλου 22-46
Νίκη Βόλου – Μεταμόρφωση 26-30
Ανάληψη – ΑΕΒΔ 30-47
Ανάληψη – Μεταμόρφωση 30-36 (μικρός τελικός)
Νίκη Βόλου – ΑΕΒΔ 24-27 (μεγάλος τελικός)

Κατηγορία Παίδων

Ανάληψη – ΑΕΒΔ 42-46
Νίκη Βόλου – ΑΕΒΔ 36-43
Νίκη Βόλου – Ανάληψη 42-45
ΑΕΒΔ – Ανάληψη 48-34 (τελικός)

Κατηγορία Παγκορασίδων

Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου 59-23
Νίκη Βόλου – Ανάληψη 14-13
Ανάληψη – Ολυμπιακός Βόλου 37-25
Νίκη Βόλου – Ανάληψη 14-47 (τελικός)

niki-tournoua2

 

 

 

 

 

 

niki-tournoua3