Παράταση… ζωής ως τον Ιούνη πήραν οι Ουκρανοί!

volkov_Ukraine Basketball FederationΤο διοικητικό συμβούλιο της FIBA Europe στη διάρκεια της σημερινής (15/5) συνεδρίασής του στο Μόναχο έκανε δεκτό το αίτημα της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ουκρανίας ν’ αναβληθεί η ημερομηνία λήψης της τελικής απόφασης σχετικά με το μέλλον της διοργάνωσης του Eurobasket 2015. Τα μέλη του ΔΣ της FIBA Europe δεν θα λάβουν καμία απόφαση έως τις αρχές του Ιούνη, δίνοντας έτσι… παράταση ζωής στην ουκρανική ομοσπονδία μπάσκετ, που ευελπιστεί πως μέχρι τότε θα έχει βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα της χώρας.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουκρανίας Σάσα Βολκόφ εξήγησε στη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι αυτή η παράταση θα δώσει στην ομοσπονδία τη δυνατότητα προκειμένου να “… εργαστεί για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για τη διοργάνωση και την εικόνα που θα έχει”. Με δεδομένο, πάντως ότι η FIBA Europe βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η τελική απόφαση για το μέλλον της διοργάνωσης δεν θα ληφθεί απ’ το υπάρχον συμβούλιο, αλλά από το νέο που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Παρόλ’ αυτά υπάρχει ήδη εξουσιοδότηση, ώστε να ξεκινήσουν οι μελέτες εκείνες που απαιτούνται για να υπάρχει το… plan B, δηλαδή η εναλλακτική λύση της χώρας ή των χωρών που ίσως να χρειαστεί να κληθούν ν’ αναλάβουν τη διοργάνωση στην περίπτωση που η Ουκρανία δεν μπορεί και στις αρχές Ιούνη να εγγυηθεί την διεξαγωγή του Eurobasket 2015.
Όπως μάλιστα ο γενικός γραμματέας της FIBA Europe Kamil Novak 16 ομοσπονδίες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διοργανώσουν είτε μόνες τους, είτε σε συνεργασία με άλλες χώρες!