Στα… μαχαίρια διοίκηση και παίκτες στον Άλιμο!

Η χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Άλιμο, όμως όχι με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Διότι μπορεί η ομάδα να εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία (Α’ ΕΣΚΑΝΑ), όμως η συνέχεια προβλέπει… μάχη! Μάχη ανάμεσα στους διοικούντες και τους παίκτες, μετά την απόφαση των πρώτων να επιβάλλουν “τσουχτερά” πρόστιμα στους δεύτερους…
Με συστημένες επιστολές προς τους παίκτες η διοίκηση τους γνωστοποιεί ότι “… λόγω των απαράδεκτων εμφανίσεών τους και της απόδοσής τους, που αποτελεί δυσφήμιση του συλλόγου και του αθλήματος, καλούνται να πληρώσουν 5μηνες αποζημιώσεις”! Τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν οι παίκτες είναι από 3000 έως σχεδόν 5000 ευρώ (!!!) έκαστος, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή των αθλητών. Οι περισσότεροι μάλιστα – αν όχι όλοι – προετοιμάζονται για την… επικείμενη μάχη με τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία ενδεχομένως δεν θα μείνει μόνο στη διαπραγμάτευση για την μη εφαρμογή του προστίμου, αλλά πιθανώς θα καταλήξει και σε δικαστική κόντρα.

Απ’ την πλευρά του, πάντως ο πρόεδρος του Αλίμου Παύλος Χρήστου ήταν κατηγορηματικός μιλώντας στο www.infobasket.gr. “Φωνάζουν οι παίκτες, αλλά όταν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του ΔΣ δεν εμφανίστηκαν. Εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει μία κόντρα, αρχικά με τον τότε προπονητή της ομάδας, τον Δημήτρη Τσολάκη, θέτοντας την διοίκηση ενώπιον διλήμματος. “Ή αυτός, ή εμείς” ήταν η θέση που είχαν εκφράσει και την οποία απ’ όσο γνωρίζω εκφράζουν και τώρα, δεδομένου ότι ο Δημήτρης θα είναι ο προπονητής της ομάδας και τη νέα περίοδο. Η απειθαρχία που είχαν εκδηλώσει απ’ τον Φλεβάρη και τον Μάρτη, είχε σαν συνέπεια ομόφωνα πριν από περίπου ένα μήνα το ΔΣ ν’ αποφασίσει να επιβάλλει ποινές στους παίκτες, προκειμένου να συνετιστούν. Ουδείς όμως εξ’ αυτών δεν έδειξε καμία διάθεση, αντιθέτως η συμπεριφορά τους στα παιχνίδια ήταν εξοργιστική. Και δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της ομάδας που πνέουν μένεα εναντίον τους. Εμείς σαν διοίκηση δεν έχουμε καμία διάθεση για… πόλεμο και για το λόγο αυτό δεν φτάνουμε το θέμα ούτε έως την ΕΟΚ – όπως θα μπορούσαμε να κάνουνε – ούτε κι έχουμε καμία πρόθεση να το τραβήξουμε έως τα άκρα. Ενδεχομένως να μην ζητήσουμε να καταβληθεί όλο το ποσό που έχουμε επιβάλλει, αλλά εκείνο που θέλουμε είναι να καταλάβουν το λάθος τους”.

Απ’ τα προαναφερθέντα, βέβαια, γίνεται κατανοητό ότι πολύ δύσκολα οι παίκτες που συνέθεταν το ρόστερ του Αλίμου την φετινή περίοδο, θα φορούν τη φανέλα της ομάδας και τη νέα σεζόν. Κάτι που εν μέρει το επιβεβαιώνει κι ο πρόεδρος της ομάδας του Αλίμου. “Εμείς θα τους καλέσουμε για συζήτηση, αλλά εάν εμμείνουν στην άποψή τους για τον προπονητή, πολύ δύσκολα θα βρουν θέση. Εμείς στηρίζουμε τον κόουτς και θα στηρίξουμε και τους παίκτες της εφηβικής ομάδας, διότι στόχος μας είναι να δώσουμε χρόνο και στα παιδιά των τμημάτων υποδομής, με την προσθήκη δύο, τριών μεταγραφών”.

Μία απ’ τις συστημένες επιστολές που έφτασαν στους παίκτες: