Δύσκολα θα κατέβει η Ακράτα!

Σε αναβρασμό βρίσκεται το μπασκετικό τμήμα της Ακράτας, καθώς όσο περνάει ο καιρός και δεν βγαίνει κάτι ουσιαστικό, τόσο τα σημάδια διάλυσης κάνουν την εμφάνισή τους, αναστρέφοντας τελείως το θετικό κλίμα που επικρατούσε.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η προγραμματισμένη γενική συνέλευση της ομάδας, από την οποία έλαμπαν διά της απουσίας του οι φορείς της δημοτικής Αρχής. Η συνέλευση δεν μπορούμε να πούμε ότι πραγματοποιήθηκε σε ενθαρρυντικό και θετικό κλίμα, καθώς τα οικονομικά δεδομένα φαίνεται πως δεν είναι ικανά να καλύψουν τη λειτουργία της Ακράτας τη νέα χρονιά. Συνεπώς, στο προσκήνιο ήρθε η πρόταση της υποχώρησης από την Γ’ Εθνική στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, κάτι το οποίο θεωρεί ως ενδεδειγμένη λύση με τα τωρινά δεδομένα ο αντιπρόεδρος της Ακράτας και υπεύθυνος στο τμήμα μπάσκετ Γιάννης Τζαβέλας, με δηλώσεις του στο infobasket.gr:

«Αυτή τη στιγμή οι δυσκολίες είναι πολλές, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε σύμπνοια, ούτε ενδιαφέρον τόσο από την δημοτική Αρχή, όσο και από κάποια άτομα που είπαν πως θα βοηθήσουν, αλλά δίστασαν να συνεχίσουν. Το πιο λογικό και η καλύτερη επιλογή με αυτά τα δεδομένα είναι η ομάδα να γυρίσει να παίξει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Πέρυσι κάναμε το εγχείρημα και δεχθήκαμε να ανέβουμε και να αγωνιστούμε στην Γ’ Εθνική. Πετύχαμε, κερδίζοντας την παραμονή μας στην κατηγορία, αλλά όπως αποδεικνύεται δεν μπορούμε να σταθούμε σε εθνικό επίπεδο. Τα χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε και στην πορεία να δημιουργηθούν οικονομικές εκκρεμότητες. Θα απλώσουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το σεντόνι, γιατί απλά δεν μας αρέσει να κοροϊδεύουμε. Κλείνοντας, με πικρία θα πω ότι ούτε 1% πιθανότητα δεν δίνω να κατέβουμε στην Γ’ Εθνική».