Ανάλυση των Σκοπίων από τον Πρίφτη

Την αυριανή αντίπαλο (3/09) της Εθνικής,  Σκόπια ανέλυσε ο  συνεργάτης του Ηλία Ζούρου, Δημήτρης Πρίφτης.

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια. Η ΠΓΔΜ είναι μια ομάδα που διαθέτει έμπειρους παίκτες. Κεντρικά πρόσωπα στην περιφέρεια είναι δύο: ο Ιλιέφσκι, που προσφέρει εμπειρία, πολύ καλή οργάνωση και διάβασμα του παιχνιδιού, ενώ συχνά εκτελεί με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτό τον κάνει πολύ επικίνδυνο. Ο ΜακΚάλεμπ είναι ο δεύτερος πόλος της περιφέρειας της ΠΓΔΜ. Είναι ένας παίκτης διεισδυτικός, πολύ γρήγορος στο ανοικτό γήπεδο και δίνει μεγάλη ποιότητα στον αντίπαλο.

Στη ρακέτα υπάρχουν ο Γκετσέφσκι και ο Άντιτς, δύο πολύ έμπειροι παίκτες που παίζουν χρόνια στην εθνική ομάδα της ΠΓΔΜ και ξέρουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Η ιδιαιτερότητά τους είναι πως έχουν τη δυνατότητα και να παίξουν κοντά στο καλάθι, αλλά και να σουτάρουν από μακριά. Πιστεύω πως θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, γιατί η ΠΓΔΜ παίζει δυνατά στην άμυνα, με πολλές επαφές και στο όριο του φάουλ. Ο αντίπαλος έχει μικρό ροτέισον σε ό,τι αφορά τη χρησιμοποίηση των παικτών.

Παίζει συνήθως με οκτώ παίκτες, κάτι που αφενός είναι καλό για μας, καθώς ο αντίπαλος κουράζεται, αφετέρου όμως τους βοηθά γιατί δημιουργούνται συνθήκες αυτοπεποίθησης, γιατί παίζουν αρκετό χρόνο μαζί οι ίδιοι παίκτες και αποκτούν καλύτερο ρυθμό. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να βρίσκαμε την ΠΓΔΜ πριν το ρεπό, που δεν θα είχαν ευκαιρία να ξεκουραστούν αρκετά. Όμως και η δική μας η ομάδα μετά το ρεπό θα είναι πιο φρέσκια και από τη στιγμή που παίζει με περισσότερους παίκτες μπορεί να αποδώσει σε υψηλό ρυθμό και να χτυπήσουμε σε αυτό το κομμάτι».