Γ. Τζήμας: “Η άνοδος θα είναι όαση για τη Θεσσαλία”…

Λένε ότι η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση και αυτό δείχνει να… ενστερνίζεται κι ο προπονητής του Αίολου Τρικάλων Γιάννης Τζήμας, ο οποίος εξήγησε πως η νίκη επί του Φιλαθλητικού ήταν “… απόρροια της άμυνάς μας”. Ο Τζήμας μιλώντας στο site των Ελλήνων προπονητών επεσήμανε ότι ακόμη είναι αρχή για την ομάδα του, κράτησε χαμηλά τον πήχη, αλλά δεν έκρυψε ότι εάν πετύχει ο Αίολος την άνοδο τότε αυτό θα είναι “… όαση για τη Θεσσαλία”!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Φιλαθλητικού και την ευκολία που ήρθαν οι δύο βαθμοί
“Δεν θα συμφωνήσω ότι ήταν εύκολο. Ήταν ντέρμπι κορυφής και θεωρώ ότι ο Φιλαθλητικός αυτή τη περίοδο είναι η πιο έτοιμη, καλή και φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Την παρακολούθησα στο κύπελλο αλλά και στην πρώτη αγωνιστική και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Είναι μία ομάδα που διαθέτει νέα παιδιά, ενώ έχουν προστεθεί και δύο έμπειροι παίκτες όπως είναι ο Τσαμάτος και ο Βαρυπάτης. Νομίζω ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. Εμείς ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι. Δουλέψαμε πάρα πολύ γι’ αυτό το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς βγάλαμε στο παρκέ ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων μας. Δεν είχαμε, όμως, αναπνοές, λύσεις από το πάγκο και σε όλα αυτά προσθέστε και τους τραυματίες. Η ομάδα δεν είχε καλή προετοιμασία και ήταν λογικό να γυρίσει το ματς, ειδικά όταν ο Φιλαθλητικός έδειξε τις δυνατότητες του. Νομίζω το γεγονός ότι κερδίσαμε ήταν μία τεράστια επιτυχία”.

Για το “κλειδί” που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη
“Η άμυνα μας. Διαβάσαμε καλά και κλείσαμε παίκτες σημαντικούς του Φιλάθλητικού. Περιορίσαμε τόσο τον Γκίκα που για εμένα είναι ένα εκπληκτικό παιδί αλλά και τον Τσαμάτο που έχει τρομερή εμπειρία. Διαβάσαμε ότι το αγωνιστικό τους στιλ είναι ο ρυθμός και η ταχύτητα. Τη σταματήσαμε όσο μπορούσαμε και όσο αντέχαμε. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε πιο γρήγορα να τελειώσουμε το παιχνίδι, όμως κάποια λάθη δικά μας και μερικά δύσκολα καλάθια των παικτών του Φιλαθλητικού γύρισαν για λίγο τον αγώνα, όμως δείξαμε χαρακτήρα και αποδείξαμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα. Έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα και η Β΄ εθνική είναι μία κατηγορία που προσπαθώ να τη μάθω γιατί δεν την ξέρω. Είναι κατηγορία κοντών, με πολύ τρέξιμο και οφείλουν κάποιοι καλοί παίκτες που έχουμε να προσαρμοστούν”.

Για τον στόχο της ομάδας του
“Ακόμα είμαι συγκρατημένος γιατί δεν ξέρω τι αντιμετωπίζουμε. Θα πρέπει πρώτα να δω την ομάδα ολοκληρωμένη γιατί ακόμα δεν έχουμε κάνει διπλό στην προπόνηση, ενώ ο Κακλαμάνος έπαιξε όντας απροπόνητος 20 ημέρες και ο Λάππας δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Όταν λοιπόν δω πλήρη την ομάδα μου και καταλάβω τι μπορεί να κάνει μέσα στο παρκέ τότε θα σας πω ποιο είναι το φαβορί. Αυτή τη στιγμή ήμαστε μία καλή ομάδα που θα προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε το τρικαλινό μπάσκετ και το θεσσαλικό που δυστυχώς δεν υπάρχει και να δώσουμε πνοή στην επαρχία, η οποία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στον αθλητισμό. Αν αυτά τα παιδιά καταφέρουν να φέρουν την άνοδο θα είναι μία όαση για τη Θεσσαλία”.