Ρουμελιώτης: «Να καταφέρουμε ότι δεν μπόρεσε άλλη νησιώτικη ομάδα»

Με… θεούς και… δαίμονες τα έχει βάλει φέτος ο Πολυκράτης, προκειμένου να καταφέρει αυτό που κανένας άλλος αντιπρόσωπος του Αιγαίου δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει.  Δηλαδή την παραμονή του στην κατηγορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά . Αυτό ανέφερε και ο προπονητής της σαμιώτικης ομάδας,  Κώστας Ρουμελιώτης, αποκαλύπτοντας στο infobasket.gr τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε εβδομάδα ο σύλλογος, ώστε κάθε Κυριακή να διεκδικεί  το κάτι παραπάνω, σχολίασε τον όμιλο «φωτιά» τονίζοντας ότι είναι πιο απαιτητικός και από τη Β’ εθνική, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα παιχνίδια που έρχονται…

Η σαμιώτική ομάδα, έκλεισε το 2011 με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις καθώς κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» στην Κρήτη απέναντι στον Ηρόδοτο και να έρθει ένα βήμα ποιο κοντά στο στόχο της.

«Όποιος μας έχει δει θα μπορεί να μην συμφωνήσει ότι έχουμε παλέψει όλα τα παιχνίδια, όμως είχαμε την ατυχία να χάσουμε δυο ματς στο γήπεδο μας στο καλάθι, με τέσσερις πόντους από Ψυχικό και Χαλκίδα που είναι από τα φαβορί για την άνοδο και μέσα στον Πορφύρα με τρεις. Πιστεύω ότι έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον δυο νίκες ακόμα συν το θετικό αποτέλεσμα με τη νίκη Αμαρουσίου», σχολιάζει αρχικά  Κώστας Ρουμελιώτης και συνεχίζει.

«Ξέραμε ότι ο Ηρόδοτος, είχε κερδίσει στη Λαμία και πίστευα ότι θα μπορούσε να χτυπήσει και αυτό το παιχνίδι και να συνεχίσει τη μάχη για την παραμονή. Έτσι όπως είδα τα πράγματα όμως δεν νομίζω  ότι ο τελευταίος μας αντίπαλος, μπορεί να παραμείνει κατηγορία. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όποια ομάδα καταφέρει να κερδίσει, θα την παρασύρει  μαζί του. Έτσι εμείς θέλαμε να το αποφύγουμε αυτό και να πάμε με προβάδισμα να αντιμετωπίσουμε τη Λαμία.

Να σας πω την αλήθεια μας εξέπληξε η αρχική πεντάδα των γηπεδούχων καθώς άφησαν κάποια ατού τους εκτός σύνθεσης. Ο Ηρόδοτος  παρουσιάστηκε ένα σύνολο με πολλά προβλήματα χωρίς καλές σχέσεις μεταξύ τους και με παίκτες κλειδιά που έδειξαν  αδιάφοροι, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Περιμέναμε ένα ντέρμπι και τελικά καταφέραμε να επικρατήσουμε πολύ εύκολα.

Εμάς είναι το πέμπτο εκτός έδρας παιχνίδι, μέσα σε οχτώ αγωνιστικές, έχουμε ένα δεύτερο γύρο καλύτερο και πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να αντέξουμε οικονομικά, η ομάδα θα παλέψει για την παραμονή της μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Πολυκράτης προκειμένου να φανεί αντάξιος στα εκτός έδρας παιχνίδια ανέφερε:  «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μια ομάδα που προέρχεται από  την επαρχία και δε από κάποιο νησί όπως εμείς να παίζουμε σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα. Έχουμε 11 παιχνίδια εκτός και αυτό σε συνδυασμό της μηδενικής δυνατότητας να ταξιδέψουμε με πλοίο, σε αντίθεση με τις κρητικές ομάδες, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Έτσι αναγκαζόμαστε να μεταφερθούμε  μόνο με αεροπλάνο, του οποίου τα εισιτήρια  είναι πανάκριβα (των 140 ευρώ) και παρόλο που έχουμε απευθυνθεί στην Ολυμπιακή για κάποια διευκόλυνση τελικά δεν καταφέραμε κάτι. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ήδη έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα. Ακόμα μπροστά μας έχουμε αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια και θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τον Ηρόδοτο για τη διευκόλυνση που μας έκανε την Τέταρτη 21/21, ώστε να φτάσουμε με απευθείας πτήση στο Ηράκλειο και έτσι γλυτώσαμε κάποια χρήματα. Οσον αφορά εμένα και τους  παίκτες μου θα το παλέψουμε ως το τέλος».

Για τους στόχους των “κόκκινων”: «Θέλουμε πάρα πολύ να καταφέρουμε κάτι που δεν έχουν καταφέρει άλλες νησιώτικες ομάδες (από τη Σάμο, τη Χίο τη Ικαρία και τη Μυτιλήνη). Να παραμείνουμε δηλαδή στην κατηγορία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πέρσι θυμάμαι η Γέρα, προσπάθησε να κάνει μια αξιόλογη πορεία, με ηχηρές μεταγραφές, όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι εμείς ελπίζουμε να το παλέψουμε και εν τέλει να αντέξουμε παρά το μικρό μας ρόστερ τους λίγους παίκτες στην προπόνηση και τα αρκετά προβλήματα».

Για τον 2ο όμιλο νότου όπου και συμμετέχει ο Πολυκράτης ο τεχνικός της Σάμου σχολίασε:  «Όσον αφορά τον όμιλο δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και οι ομάδες χωρίζονται έτσι. Οι  σύλλογοι του άλλου ομίλου (σ.σ του 1 Νότου) είναι πολύ πιο ασθενέστεροι. Στο 1ο πιστεύω ότι τα πράγμα είναι πολύ πιο εύκολα και αν βρισκόμασταν εμείς εκεί νομίζω ότι δεν θα κινδυνεύαμε. Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτός ο όμιλος, επειδή ήμουν στο Αιγάλεω την περασμένη χρονιά είναι πιο απαιτητικός και από τη Β’ εθνική. Δηλαδή οι ομάδες κορυφής  όπως ο Αετός, το Ψυχικό και Χαλκίδα άνετα θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν και στην παραπάνω κατηγορία. Είναι τρομερά δύσκολος όμιλος».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα παιχνίδια που έπονται ο Κώστας Ρουμελιώτης ανέφερε:  «Για το μέλλον του πρωταθλήματος έχουμε ακόμα τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια για να κλείσουμε τον πρώτο γύρο. Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για το σύλλογο μου είναι με τον Πόλις και δυο παιχνίδι εκτός με Ίλιον και Αετό. Θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο και μετά ξεκινά ένας γύρος που σε αυτά τα παιχνίδια θα κριθεί η παραμονή μας. Εκεί  έχουμε ένα ματς έξω με τη Χαλκίδα και τρία παιχνίδια στο γήπεδο μας με Λαμία, Εργοτέλη και Πορφύρα. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις και από εκεί και πέρα θα είμαστε στη μάχη της παραμονής μέχρι το τέλος».