Πρόταση αναδιάρθρωσης στην ΕΣΚΑΒΔΕ

Η κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα σε όλους τους τομείς, δεν αφήνει εκτός και το μπάσκετ και για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΕΣΚΑΒΔΕ αποφάσισε να θέσει επί τάπητος το… new look που θα πρέπει να έχουν τα πρωταθλήματα της Ένωσης την επόμενη σεζόν. Στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, λοιπόν, κατατέθηκε η πρόταση αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και πλέον τα σωματεία καλούνται να τοποθετηθούν επί της πρότασης, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί ο τρόπος που θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα της σεζόν 2012-13.

Το infobasket.gr σας παρουσιάζει ολόκληρη την πρόταση που έχει καταθέσει το ΔΣ της ΕΣΚΑΒΔΕ:

“… Προτείνεται η δημιουργία τριών (3) ομίλων (Βόρειος – Κεντρικός – Νότιος), όπου κάθε όμιλος θα αποτελείται από δέκα (10) ομάδες. Σύνολο τριάντα (30) ομάδων, που θα απαρτίζουν την ενιαία Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνίζονται στην Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ.
Οι τριάντα (30) ομάδες θα είναι : όλες οι ομάδες της σημερινής Α1, όλες οι ομάδες της σημερινής Α2 και οι τρεις (3) πρώτες βαθμολογικά από κάθε όμιλο της σημερινής Β’ Κατηγορίας. Εξυπακούεται ότι από τις σημερινές κατηγορίες Α1 και Α2 δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι : σε κάθε όμιλο, Πρωτάθλημα δυο (2) γύρων, δηλαδή δεκαοκτώ (18) αγώνες για κάθε Σωματείο και στη συνέχεια οι δύο (2) πρώτες βαθμολογικά ομάδες από κάθε όμιλο, σύνολο έξι (6) ομάδες θα αγωνίζονται στην Τελική Φάση, σε Πρωτάθλημα δύο (2) γύρων για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας ομάδας ΕΣΚΑΒΔΕ που θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Στην Τελική Φάση, οι ομάδες θα μεταφέρουν βαθμολογία και αποτελέσματα από την προηγούμενη Φάση.
Η τελευταία βαθμολογικά ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ από την Β’ Κατηγορία θα ανέρχονται στην Α’, τρείς (3) ομάδες που θα συμπληρώνουν τους ομίλους των δέκα (10) ομάδων.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :
α) Όλες οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν παράβολο συμμετοχής 1000 €, με το οποίο ποσό θα καλύπτονται τα έξοδα διαιτησίας όλωντων τμημάτων τους (ΠΑΙΔΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ).
β) Αγωνιστικά κάθε Σωματείο, θα πρέπει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα να συμμετέχει τουλάχιστον με έναν (1) αθλητή γεννηθέντα το 1992 ή και μικρότερο”.