Δικαίωση για Παπάγου, αντισυνταγματικός ο νόμος για τους 30άρηδες

Ο νόμος των 30άρηδων αρχίζει να… καταρρίπτεται!
Την αρχή την έκανε ο Παπάγου, ο οποίος κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την ΕΟΚ και πλέον μπορεί να εντάξει στο ρόστερ του, ακόμα έναν 30άρη, τον Βαγγέλη Λογοθέτη.

Όμως, το βασικότερο είναι ότι ο “νόμος των 30άρηδων” κρίθηκε αντισυνταγματικός, καταργώντας ουσιαστικά έναν κανονισμό της Ομοσπονδίας που έστειλε πολλούς έμπειρους αθλητές… σπίτι τους.

Ο Παπάγου ξεκίνησε μια δικαστική κόντρα με την Ομοσπονδία- έχοντας ως νομικό εκπρόσωπο τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο- θέλοντας να αποδείξει ότι μια τέτοια απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Το δικαστήριο δικαίωσε τους “Στρατηγούς” που μπορούν πλέον να ενισχυθούν με δεύτερο αθλητή άνω των 30 (ο πρώτος ήταν ο Σημόπουλος από τον Προμηθέα Χαλανδρίου).

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτήν την απόφαση… καταργείται ο νόμος. Απλά πλέον -βάσει δεδικασμένου- κάθε αθλητής άνω των 30 που επιθυμεί να γίνει μεταγραφή μπορεί να ακολουθήσει τη δικαστική οδό και να δικαιωθεί.

Όσο για το σκεπτικό του δικαστή: “Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός διότι αντίκειται στις διατάξεις του συντάγματος για ισότητα, ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και στο δικαίωμα στην άθληση. Το μέτρο όχι μόνο δέσμευε υπέρμετρα το δικαίωμα στην άθλημα, αλλά δεν αποδεικνυόταν ότι προστάτευε τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές. Αντίθετα η απόκτηση έμπειρων αθλητών δίνει την ευκαιρία μέσω της συνάθλησης στους νεαρούς παίκτες για τη δημιουργία προτύπων και ευγενούς άμιλλας”.

Πηγή: sport24.gr