Παίρνει μορφή το παζλ των μπαράζ για τη Γ’ εθνική…

Η πρωταθλήτρια Λέσβου Γέρα είναι η πρώτη ομάδα που ετοιμάζει… βαλίτσες για τα μπαράζ της ανόδου στη Γ’ εθνική, τα οποία θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στα μέσα του Ιούνη (19-23/6) κι όχι όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια πριν ή, μετά το Πάσχα! Η αλλαγή αυτή ωστόσο είναι απόρροια των αλλαγών που έκανε η FIBA Europe ως προς το χρόνο των υποχρεώσεων των διαφόρων Εθνικών ομάδων… Η Γέρα, που “σκούπισε” το πρωτάθλημα (2-0 στη σειρά των τελικών επί του Παλλεσβιακού) και στις 2 του Απρίλη στην κλήρωση στα γραφεία της ΕΟΚ θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα μπαράζ.

Τώρα όσον αφορά τις ομάδες που θα βρεθούν στα μπαράζ, αυτοί θα είναι οι πρωταθλητές Χίου, Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων με μόλις μία θέση να οδηγεί στην άνοδο.

Στη Χίο η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε και πλέον ξεκινούν τα play off στα οποία θα συμμετάσχουν οι Ίωνες, ο ΦΟΒ, ο ΒΑΟΛ και ο Όμηρος και μία εξ’ αυτών θα βρεθεί στα μπαράζ.

Στη Σάμο το πρωτάθλημα είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την ομάδα που θα βρεθεί στα μπαράζ.

Στις Κυκλάδες ο Άρης Σύρου είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ωστόσο έναν αγώνα περισσότερο απ’ την Ερμούπολη, η οποία πάντως στις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχει το “πάνω χέρι”!

Στα Δωδεκάνησα ο ΑΣΚ Ιβίσκος κι ο Ιπποκράτης είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και συνάμα τη μία θέση στα μπαράζ.