Ταμπάκης: «Η Πεντέλη είναι μεθυσμένη πολιτεία»

Συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της ΕΣΚΑ παραχώρησε ο Φίλιππος Ταμπάκης, ο προπονητής της Πεντέλης, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, που ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα. Ο Ταμπάκης χαρακτήρισε την Πεντέλη «μεθυσμένη πολιτεία», μίλησε για τις επενδύσεις που κάνουν οι άνθρωποι της εδώ και λίγα χρόνια, αλλά και τη δραματική βραδιά της ανόδου, που οδήγησε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα για τα δεδομένα της ομάδας…

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, όλα έδειχναν πως το Κορωπί θα έπαιρνε την απευθείας άνοδο και εσείς θα παλεύατε για την είσοδο στα πλέι οφ. Φανταζόσασταν ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό που τελικά συνέβη;

«Καταρχήν είχαμε βάλει στόχο να μπούμε σίγουρα στα πλέι οφ, ώστε να εξασφαλίσουμε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν Η συγκυρία, με τις δύο ήττες του Κορωπίου, μας έφερε την απευθείας άνοδο. Στο μπάσκετ όλα γίνονται γι’ αυτό είναι και το πιο ωραίο άθλημα στον κόσμο. Πραγματικά, όμως, ουδείς περίμενε αυτή τη μεγάλη ανατροπή».

Το δικό σας ματς με το Χαλάνδρι είχε τελειώσει μερικά λεπτά πριν από αυτό του Κορωπίου με τον Τυφώνα. Θέλετε να μου πείτε τι έγινε μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι στο Κορωπί;

«Πραγματικά οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Εγώ καθόμουν μόνος μου στον πάγκο της ομάδας και όλοι οι παίκτες μου ήταν στα κάγκελα μαζί με τον κόσμο καθώς υπήρχε άνθρωπος στο Κορωπί και μας έλεγε από το τηλέφωνο τι συνέβαινε εκεί. Στο γήπεδο δεν ακουγόταν το παραμικρό, υπήρχε απίστευτη σιγή και όλοι άκουγαν από το τηλέφωνο τι γινόταν στο Κορωπί. Όταν το ματς στο Κορωπί έληξε και μάθαμε ότι νίκησε ο Τυφώνας, το ξέσπασμα που ακολούθησε ήταν άνευ προηγουμένου. Αυτή η εικόνα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου».

Θεωρείτε πως τα παιδιά του Τυφώνα έπαιξαν και για εσάς; Μιας και περάσατε 2,5 χρόνια στον πάγκο του Τυφώνα…

«Με τα παιδιά του Τυφώνα, από την ημέρα που έφυγα μέχρι και σήμερα, τουλάχιστον ένα βράδυ την εβδομάδα βγαίνουμε όλοι μαζί έξω. Περάσαμε 2,5 χρόνια δύσκολα, έχουμε κρατήσει το ανθρώπινο στοιχείο και ναι, πιστεύω παίξανε και για εμένα, το είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και ήθελαν να με βοηθήσουν στη νέα μου δουλειά να πετύχω».

Βλέποντας με ένα πιο ψύχραιμο βλέμμα πλέον τα όσα προηγήθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα, θεωρείτε πως όπως ήρθαν τα πράγματα, ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα;

«Φέτος το πρωτάθλημα κυριολεκτικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Ζωγράφου πήρε πολλά ματς στις παρατάσεις, εμείς με το Κορωπί παίξαμε παράταση εντός και εκτός. Ας θυμηθούμε ότι μετά την 24η αγωνιστική ήταν πάρα πολλοί οι συνδυασμοί και οι πρώτες πέντε ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν την απευθείας άνοδο. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο ότι ανέβηκε η Πεντέλη αφού τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ και σοβαρά όλη τη χρονιά. Ήταν μια παρέα τα παιδιά, υπήρχε χημεία και έγινε σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα.

Η διοίκηση ήταν δίπλα μας και τα παιδιά πληρώνονταν στην ώρα τους, την ίδια στιγμή που σε ομάδες Α1 έχουν πληρωθεί 1-2 μήνες. Από αυτή την άποψη, ναι, το θεωρώ δίκαιο, είτε μέσω μπαράζ είτε απευθείας που πήραμε τελικά την άνοδο, ήταν δίκαιο που ανέβηκε η Πεντέλη. Τώρα αν το δούμε καθαρά μπασκετικά και το Κορωπί και ο Σπόρτιγκ, ο οποίος είχε εξαιρετικό ρόστερ, θα μπορούσε να έχει πάρει την άνοδο. Αλλά τελικά χαμογελάσαμε εμείς στο τέλος».

Η επόμενη ημέρα τι περιλαμβάνει για την Πεντέλη;

«Τώρα η Πεντέλη είναι μεθυσμένη πολιτεία. Οι άνθρωποι της έξι χρόνια επενδύουν στην ομάδα και τώρα βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Τώρα έκαναν το δικό τους ξέσπασμα οι άνθρωποι και έβγαλαν τη συσσωρευμένη ενέργεια που είχαν μέσα τους τόσα χρόνια. Απολαμβάνουμε τη νέα κατάσταση και ο σχεδιασμός για τη νέα χρόνια θα γίνει μετά το Πάσχα. Τώρα γίνεται σχεδιασμός μόνο για τη φιέστα στις ς 29 του μηνός στην Πεντέλη».

Εσείς το πήρατε το απευθείας «εισιτήριο» της ανόδου. Τώρα; Ποια ομάδα θα ακολουθήσει;

«Είναι τέσσερις ομάδες που στην πορεία έδειξαν πως είναι σχεδόν ισοδύναμες, παίζουν ρόλο οι απουσίες, όπως εμείς χάσαμε τον Κοσμίδη με χιαστό που μας άλλαξε το αγωνιστικό προφίλ. Οι απουσίες των Λάβαρη και Ζευκιλή στου Ζωγράφου παίζουν μεγάλο ρόλο. Θεωρώ πως στο πρώτο ζευγάρι, Γαλάτσι-Ζωγράφου, φαβορί είναι το Γαλάτσι λόγω των απουσιών του Ζωγράφου. Όσο για το άλλο ζευγάρι, αυτό ανάμεσα στο Κορωπί με τον Παπάγου, αν δεν έχει επηρεαστεί το Κορωπί, πιστεύω ότι έχει πιο πλήρη ομάδα και θα πάρει την πρόκριση. Ο Παπάγου βγάζει πολύ ψυχή σε κάθε παιχνίδι βέβαια και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στο μπαράζ».