Αποχωρεί η οικογένεια Ξημέρη

Η έλλειψη συμπαράστασης αλλά και οι οικονομικές συνθήκες οδήγησαν την οικογένεια Ξημέρη στην αποχώρησή τους από τη διοίκηση του ΟΦΗ. Αυτό αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης τονίζοντας πως η διοίκηση είναι ανοικτή για διάλογο με κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να αναμειχθεί με τα δρώμενα του Σωματείου.

Αναλυτικά:

«Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ο.Φ.Η όλα αυτά τα χρόνια που έχει τις τύχες του Σωματείου, μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα με οργάνωση και πολλή δουλειά όλων των μελών του Δ.Σ, κατόρθωσε να υλοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τους στόχους.

1. Δημιούργησε τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές για το παρόν και το μέλλον του Σωματείου. (Αναβάθμιση υφιστάμενων γηπεδικών εγκαταστάσεων – κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Β.Α.Κ).

2. Διατήρησε και αναβάθμισε όλα τα τμήματα, τα οποία αγωνίζονται σε Εθνικές Κατηγορίες.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, δυσχεραίνουν στο μέγιστο βαθμό την προσπάθεια που κάνουμε ως Διοίκηση.

Η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια δεν ανταποκρίνεται στις, Συνταγματικά κατοχυρωμένες, υποχρεώσεις της για καταβολή των ελάχιστων τακτικών επιχορηγήσεων.

Οι ομοσπονδίες από την πλευρά τους δεν καταβάλουν τα οδοιπορικά, ισχυριζόμενες ότι η Πολιτεία είναι ασυνεπής.

Οι χορηγίες που ήταν οι υποστηρικτές μας πριν την οικονομική κρίση έχουν ελαχιστοποιηθεί (πρέπει να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά δημόσια όλους αυτούς που στήριξαν το χορηγικό μας πρόγραμμα).

Τα έσοδα που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο Π.Α.Ε – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπορεί να δοθούν λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Π.Α.Ε – Ο.Φ.Η.

Γίνεται αντιληπτό ότι τα μέλη του Δ.Σ που είναι υπεύθυνοι τμημάτων, αναγκάστηκαν να βοηθήσουν οικονομικά προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι αφ’ενός και αφ’ετερου να μπορεί να λειτουργεί το Σωματείο.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου το τμήμα Μπασκετ από το τοπικό που βρέθηκε να μπορέσει να ανέβει στις υψηλότερες θέσεις στο χώρο του Μπάσκετ.

Ήταν μια απόφαση του Δ.Σ γιατί πίστευε και πιστεύει ότι το Άθλημα αυτό ως δεύτερο λαϊκό μετά το ποδόσφαιρο, μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στηριζόμενο από την οικογένεια του Ο.Φ.Η.

Στις αρχές αυτής της προσπάθειας πράγματι υπήρξε ανταπόκριση και μέσα από σωστή οργάνωση και σκληρή δουλειά ειδικά από αυτούς που βρέθηκαν κοντά στο Μπάσκετ, η ομάδα κατόρθωσε σε τέσσερα χρόνια να βρίσκεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία και αν δεν υπήρχαν οι ατυχίες φέτος μπορούσε να επιτύχει το κάτι παραπάνω.

Η υλοποίηση αυτών των επιτυχιών τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των γνωστών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας και ειδικά λόγω των όσων αναφέραμε πιο πάνω.

Πρέπει να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό ότι πέραν της Συλλογικής προσπάθειας που γίνεται στον Ερασιτέχνη για να μπορέσουν τα τμήματα να έχουν την αξιοπρεπή πορεία, δουλεύουν σκληρά αφιερώνοντας αρκετές εργατοώρες αλλά και οικονομική βοήθεια σε κάθε τμήμα χωριστά, τα μέλη του Δ.Σ.:

Στίβος : Αντωνακάκης Παναγιώτης

Μπασκετ : Ξημέρης Μανώλης – Σφακιανάκης Μανώλης

Πόλο : Σπαγουλάκης Μιχάλης

Βόλλευ : Δανδάλης Γιάννης

Υγρός Στίβος : Σπυριδάκης Παναγιώτης – Σπυριδάκης Γιώργος – Γιγουρτάκης Μανώλης

Σκάκι : Βαρβεράκης Κώστας

Άρση Βαρών : Κλάδος Βασίλης

Ακαδημίες

Ποδόσφαιρο : Σερπετσιδάκης Μιχάλης

Μπασκετ : Μανιουδάκης Γιώργος

Η Διοίκηση κάνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη του Σωματείου ότι οι πόρτες ήταν και είναι ανοικτές. Χώρος για δουλειά και προσφορά υπάρχει για όλους. Ειδικά για το τμήμα Μπάσκετ η οικογένεια Ξημέρη τα τελευταία χρόνια αφιέρωσε πολύ χρόνο και βοήθησε οικονομικά τα μέγιστα προκειμένου το μπασκετ του Ο.Φ.Η να καταξιωθεί στο Μπασκετικό χώρο.

Μετά τα τελευταία γεγονότα και για όσα έχουν ακουστεί για το τμήμα Μπάσκετ τον τελευταίο καιρό, η αδιαφορία που διαπιστώθηκε σε συνδυασμό με τις γνωστές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, το Σωματείο και η οικογένεια Ξημέρη αδυνατούν να στηρίξουν μία νέα προσπάθεια.

Για όσους νομίζουν ότι η οικογένεια Ξημέρη είναι το πρόβλημα, εμείς με αίσθημα ευθύνης έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Σωματείου, το οποίο υπηρετούμε τόσα χρόνια με αγάπη και πάθος. Η ιστορία του καθενός μας και η προσφορά του είναι καταγεγραμμένη διαχρονικά. Λάθη ή παραλείψεις μπορεί να έχουν γίνει, αλλά το ιστορικό ρητό λέει: «όποιος εργάζεται θα κάνει και λάθη».

Είναι κρίμα μία τέτοια επιτυχημένη προσπάθεια να πάει χαμένη. Ευκαιρία είναι να δείξουν έμπρακτα όσοι αγαπούν το Σωματείο και το Μπάσκετ να έλθουν να αναλάβουν για να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια.

Η Διοίκηση είναι ανοικτή για διάλογο με κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να αναμειχθεί με τα δρώμενα του Σωματείου και κατ’ επεκταση και για το τμήμα Μπασκετ.

Επειδή πρέπει έγκαιρα να γίνει ο προγραμματισμός όλων των τμημάτων για την νέα αγωνιστική περίοδο, μέχρι το τέλος του Ιουνίου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις».