Η χρονιά αρχίζει για την Ελευθερούπολη και νέοι και παλιοί συναντιούνται στο γήπεδο για ένα νέο ξεκίνημα ελπίδας για μια επιτυχημένη χρονιά, με τις λιγότερες δυνατές λύπες και τις περισσότερες δυνατόν χαρές.

Το καβαλιώτικο σωματείο πέραν από την σημαντική ενίσχυση του Βασίλη Μουλάκη και Βασίλη Σκαρλάτου στις οποίες έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ, έχει αποκτήσει επίσης τον Γιώργο Μαρουλάκη (αγωνιζόταν σε ομάδα της Ξάνθης), τον Ζαφείρη Υφαντόπουλο (Μεταμόρφωση Βόλου) και τον Αλέξη Στόϊκο (Ικάρους Σερρών). Στο έμψυχο υλικό της νέας Ελευθερούπολης προστέθηκε και ο Αλέξης
Δενδρινός (από την Ασπίδα Ξάνθης), αδελφός του Κώστα Δενδρινού που είναι πλέον «παλιός» στην ομάδα της Ελευθερούπολης. Τα δύο αδέλφια ως γνωστόν είναι παιδιά του παλιού προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Μάκη Δενδρινού.

Πέραν όμως από το…νέο αίμα υπάρχουν και οι «παλιοί» όπως είπαμε, οι σταθερές αξίες. Πέραν από τον Κώστα Δενδρινό που προαναφέραμε συμφώνησε να παραμείνει στην ομάδα, μάλιστα για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο έμπειρος Γιάννης Στεφανίδης ενώ θα ενισχύσουν σημαντικά και τη νέα προσπάθεια της Ελευθερούπολης οι: Χρήστος Κηπουρός, Γιώργος Κακλαμάνος, Τόλης Κουτσογιάννης, Βασίλης Τουρπεσλής και
Παύλος Καλλινικίδης.

Αυτοί που αναζήτησαν αλλού «στέγη» μπασκετική ήταν πέντε και αναφερόμαστε στους Γιαχανατζή (στον Ιωνικό), Βαλαβανίδη (στην ΜΕΝΤ), Λιβησιάνο (στην Ασπίδα Ξάνθης), Ρωμανό Παυλίδη και Βαγγέλη Καρατσομπάνη.

Επειδή όμως στη «μάχη» του πρωταθλήματος χρειάζεται και ο ανάλογος «στρατηγός» με δυναμικούς συνεργάτες τη θέση αυτή την έχει αναλάβει ο Στράτος Καγιάογλου με άμεσο συνεργάτη την γυμνάστρια Μένη Χατζοπούλου, που κατάγεται από την Ελευθερούπολη.

Όσον αφορά στα τμήματα υποδομής, ο Βασίλης Μουλάκης θα είναι προπονητής σε παίδες, έφηβους και σε ένα τμήμα ακαδημίας ενώ «διπλή» δουλειά, ή μάλλον… τριπλή αν σκεφτούμε και την ιδιότητα του ως παίκτη, περιμένει τον Βασίλη Σκαρλάτο ο οποίος θα έχει ένα μέρος της ακαδημίας αλλά και το γυναικείο τμήμα.

Μπορεί ακόμη να είναι Αύγουστος αλλά αφού ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα όσο το πιο ορμητικό ποτάμι και πριν καλά –καλά το καταλάβεις το καλοκαίρι έχει μείνει πίσω και η σαιζόν είναι έτοιμη να…κάνει πρεμιέρα, το τεχνικό τιμ στην Ελευθερούπολη έχει ήδη σχεδιάσει τα πλάνα του για τη περίοδο προετοιμασίας.

Οι προπονήσεις θα γίνονται καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης ενώ το πρώτο φιλικό της ομάδας είναι προγραμματισμένο για τις 8/9 με αντίπαλο τον ΑΟ Χρυσούπολης. Στις 9/9 ο Γυμναστικός υποδέχεται τον Πανσερραϊκό. Στις 22/9 θα γίνει το παιχνίδι με το Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και στις 30/9 αυτό με τους Αργοναύτες πάλι εκτός έδρας. Υπάρχουν επίσης συζητήσεις για την πραγματοποίηση και άλλων φιλικών.