Ανακοίνωση προς την ΕΟΚ εξέδωσε ο Μίλωνας αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην κυριακάτικη αναμέτρηση στη Σάμο κόντρα στον Πολυκράτη, καταγγέλοντας τα επεισόδια και ζητώντας παράλληλα από την Ομοσπονδία να πάρει θέση.

Η ανακοίνωση:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.Κ.)

Κύριοι

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ στη Σάμο !

Η ομάδα μας βρέθηκε να αγωνίζεται σε ένα γήπεδο, στο οποίο δεν υπήρχαν οι στοιχειώδεις συνθήκες ομαλής διεξαγωγής αγώνα καθώς και ο ελάχιστος σεβασμός προς τους αθλητές μας και την προσπάθεια τους !!

Συγκεκριμένα δεν υπήρχε, ούτε κατά φαντασία, αστυνομική δύναμη, η Γραμματεία του αγώνα αποτελείτο από (προφανώς) φιλάθλους του ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ (!!!!!!), παρατηρητής (αγώνα η διαιτησίας) ούτε….. στη φαντασία  !!!

Έτσι μία ομάδα αφήνετε στο “Λάκκο των λεόντων″ αβοήθητη και απροστάτευτη να “παλέψει″ (;;;) και να διεκδικήσει τη νίκη!  Αυτό βέβαια στη σημερινή πραγματικότητα και με ευθύνη, όχι βέβαια των σωματείων, κάποιων που θεωρούν ότι προάγουν την αθλητική παραγωγική διαδικασία φαντάζει “όνειρο απατηλό″ !!

Στην ομάδα μας αγωνίζονται νέοι αθλητές,  με όνειρα και φιλοδοξίες που ενισχύουν και τις Εθνικές μας ομάδες!! Σε αυτά τα νέα παιδιά ποιος θα εξηγήσει ότι κανένας δεν τους προστατεύει και δεν τους επιδεικνύει τον ελάχιστο σεβασμό;

Κύριοι για να μην λέμε πολλά και να μην επανερχόμαστε στα “συνηθισμένα″ σας αναφέρουμε ελάχιστα για να εξάγετε το συμπέρασμα μας και να δείξετε σ αυτά τα παιδιά ότι δεν ζουν σε “ζούγκλα″ !!!

Βρισκόμαστε στα τελευταία επτά (7) δευτερόλεπτα και η ομάδα μας προηγείται με έναν (1) πόντο, γίνεται επίθεση από την ομάδα του Πολυκράτη και η επίθεση αυτή διαρκεί πλέον των εννέα (9) δευτερολέπτων (υπάρχει και σχετικό βίντεο) και όταν (επιτέλους) πετυχαίνει καλάθι η “Γραμματεία″ του αγώνα  ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ (!!!!!!) την επιτυχία !!!!!!   Οι κύριοι Διαιτητές τρέχουν στα αποδυτήρια και οι αθλητές μας, προπονητές και συνοδός δέχονται επίθεση, απειλούμενοι με λιντσάρισμα !!!  Αποτέλεσμα αυτού ήταν η απευθείας, από το αεροδρόμιο μετάβαση τους σε Νοσοκομείο (υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα) !!!!

Σε αυτό το σημείο αφήνουμε εσάς και όποιον άλλο θέλει να μας εξηγήσει και τεκμηριώσει ότι αξίζει τον κόπο να ξοδεύεσαι οικονομικά , να πηγαίνεις να αγωνιστείς σε έναν αγώνα στον οποίο κανένας δεν θα σε προστατέψει, θα σου “κλέψουν″ τη νίκη , θα  υποσχεθείς στους αθλητές σου ότι δεν διακινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, ότι θα γίνει σεβαστή η προσπάθεια τους και ότι απονέμεται δικαιοσύνη !!!

Κύριοι περιμένουμε να δούμε τι θα κάνετε, πως θα μας δώσετε τη δύναμη να εξηγήσουμε στα νεαρά παιδιά ότι δεν ζουν σε “ζούγκλα″ ότι υπάρχει σεβασμός στη προσπάθεια τους και ότι αυτό το πρωτάθλημα διεξάγεται με κανόνες δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και σεβασμού !!!

Εμείς αδυνατούμε να εξηγήσουμε και να ερμηνεύσουμε τη σκοπιμότητα διεξαγωγής τέτοιων αγώνων και τέτοιου πρωταθλήματος, τον λόγο για τον οποίο να επιβαρυνόμαστε με έξοδα και να κινδυνεύει η ζωή των αθλητών μας (Ναι κύριοι , μην σας φαίνεται υπερβολή ) και να εξηγούμε τα ανεξήγητα σε νέα παιδιά !!!

Περιμένουμε να δούμε, αν και λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι  δυστυχώς, αυτή η διαμαρτυρία (όπως και τόσες άλλες) θα είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα !!

Μακάρι να διαψευσθούμε και να φανεί φως και ελπίδα ότι δεν ζούμε σε “Ζούγκλα″ και υπάρχει σεβασμός στον κόπο και την προσπάθεια !!!!».