«Δεν θέλω να παίζω μπάσκετ με αλυσίδες στο λαιμό μου»…

«Δεν θέλω να παίζω μπάσκετ, έχοντας αλυσίδες στο λαιμό μου»… Με τη φράση αυτή, που αντικατοπτρίζει στο 100% την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκλεισε το αγωνιστικό του κεφάλαιο στον ΠΑΟΚ. Και κατά πως φαίνεται και στο ελληνικό μπάσκετ εντός του παρκέ. Διότι έξω απ’ τις τέσσερις γραμμές ο «Λάζος» αναμένεται να συνεχίσει πιο δυναμικά τους αγώνες που δίνει για να βρουν οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές την δικαίωσή τους.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, λοιπόν, γνωστοποίησε μέσα απ’ την προσωπική του ιστοσελίδα, την απόφασή του να σταματήσει απ’ τον ΠΑΟΚ, διότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τις διαταγές και τις αλυσίδες που κάποιοι θέλησαν να του περάσουν…

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Λάζαρου Παπαδόπουλου:

«Χθες το βράδυ το μπάσκετ έκανε έναν τεράστιο αγώνα για να διεκδικήσει τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια του απέναντι σε ανθρώπους με δικτατορικές λογικές και συμπεριφορές, οι οποίοι έχουν την απαίτηση να εκτελούμε την όποια εντολή τους ως πειθήνια όργανα ακόμη κι αν αυτό αντιστρατεύεται με βασικά συνταγματικά δικαιώματα μας, όπως αυτό της απεργίας.

Χθες ΟΛΗ η ομάδα του ΠΑΟΚ, είχαμε αποφασίσει να συμπαρασταθούμε σ’ αυτόν τον αγώνα και να δώσουμε τη δική μας μάχη για τα δικαιώματα μας. Μια άλλη «μάχη» έδωσαν και οι διοικούντες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μπήκαν στα αποδυτήρια και διέταξαν να σκύψουμε τα κεφάλια και να βγούμε αμέσως έξω αν δεν θέλουμε να χάσουμε τα συμβόλαια μας. Επειδή δεν μπορεί να με αναγκάσει κανείς να κάνω οτιδήποτε χωρίς τη θέληση μου κι επειδή δεν θέλω να παίζω μπάσκετ, έχοντας αλυσίδες στο λαιμό μου, δηλώνω πως αποχωρώ από τον ΠΑΟΚ».