«Δουλέψαμε τις αδυναμίες μας»

Μπορεί για έναν παίκτη της θέσης του (σέντερ) να μην είναι συνήθες να σημειώνει σε ένα ντέρμπι 33 πόντους, αλλά για τον Κώστα Βαρδαβά δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνει τόσους πόντους στην κατηγορία.

Η συμβολή του στη Σαββατιάτικη νίκη του Αμύντα απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική. Μία σημαντική νίκη αν αναλογιστεί κανείς, ότι ήταν απέναντι στην μέχρι τότε αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος.

«Το γεγονός ότι η νίκη αυτή επιτεύχθηκε απέναντι σε μία ομάδα που είχε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες δίνει μεγαλύτερη αξία. Αν και στην έδρα σου δεν πρέπει να χάνεις κανέναν αγώνα, πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και να κερδίζεις οποιοδήποτε αντίπαλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 29χρονος σέντερ για το ματς με τον Λαγκαδά και συνέχισε: «Για μας η νίκη ήταν μονόδρομος και αυτό μας δημιούργησε άγχος. Αν θες να έχεις τύχη στο πρωτάθλημα πρέπει να πάρεις θετικά αποτελέσματα στο γήπεδό σου».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προετοιμαζόμασταν για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δουλέψαμε πολύ πάνω στις αδυναμίες μας. Μπήκαμε καλά στον αγώνα κάναμε επιμέρους σκορ 11-4, ενώ στη συνέχεια προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στην αμυντική τακτική του Λαγκαδά καταφέρνοντας να ανταποκριθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι, προσπαθήσαμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Παίξαμε κυρίως κάτω από τη ρακέτα, εκεί κάναμε τις περισσότερε προσπάθειες, αφού από τη γραμμή του τριπόντου ήμασταν αρκετά άστοχοι και σε συνδυασμό ότι μπορέσαμε να κερδίσουμε τα φάουλ, πήραμε το θετικό αποτέλεσμα σε ένα πρωτάθλημα που είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Σίγουρα σε αυτή τη φάση όσους πιο πολλούς βαθμούς συλλέξουμε τόσο καλύτερο θα είναι για τη συνέχεια, καθώς θα έχουμε λιγότερο άγχος για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλει ο προπονητής μας».

Οι 33 πόντοι που σημείωσε μαρτυρούν από μόνοι τους τη συμβολή του στο χθεσινό παιχνίδι: « Η ατομική απόδοση ήρθε μέσα από την ομαδική δουλειά. Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα χωρίς αυτή, αλλά και με την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο προπονητής μου. Με κάνει ευτυχισμένο το γεγονός ότι μπόρεσα να βοηθήσω και τελικά να οδηγηθούμε στη νίκη. Αν δεν μπορώ εγώ, τότε σίγουρα θα είναι κάποιος άλλος, ώστε να… τραβήξει την ομάδα τόσο στην άμυνα, αυτό άλλωστε είναι και το βασικό μας στοιχείο, όσο και στην επίθεση».

Ο κόσμος του Αμύντα πάντα στηρίζει την ομάδα δίνοντας δυναμικό «παρών» στο γήπεδο. Οπως είναι φυσικό ο βασικός σέντερ του συλλόγου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε αυτόν: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο που είναι κοντά σε όλα στα παιχνίδια όπως άλλωστε κάνει πάντα, και στηρίζει την ομάδα. Για πρώτη φορά βλέπω ένα τόσο μπασκετικό κοινό βλέπω να στηρίζει και να ενισχύει την ομάδα που παίζει στο γήπεδο του Υμηττού».

Η επόμενη αναμέτρηση είναι εκτός με τον Πιερικό Αρχέλαο, ένα παιχνίδι που όπως αναφέρει και ο ίδιος αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο : «Αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας μία πολύ καλή και οργανωτική ομάδα. Μπορεί να είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία αλλά έχει μεγάλη δυναμική. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε να πιάσουμε καλή απόδοση όπως στο ματς με τις Σέρρες, παρόλο που εκεί δεν κερδίσαμε».