«Είμαστε πολύ πίσω, αλλά έχουμε διάθεση»

Την πρώτη θέση στο τουρνουά «Γιάννης Μυρτάκης» κατέκτησε το Ρέθυμνο, ενώ τη δεύτερη θέση του τουρνουά κατέκτησε το Ηράκλειο, όπου στο παιχνίδι που είχε ανοίξει την αυλαία του τουρνουά είχε επικρατήσει με 73-67 του διοργανωτή Εργοτέλη.

Ηταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για το Στέργιο Κουφό να  δοκιμάσει νέα σχήματα και για να τεστάρει την ετοιμότητα των παικτών του.  Ο τεχνικός του ΑΓΟΡ, προγραμματίζει να κλείσει επιπλέον φιλικά μέσα στο Σαββατοκύριακο,  ενώ το διάστημα 27/9-3/10 η ομάδα θα βρεθεί στην Αθήνα για να δώσει σειρά δυνατών φιλικών παιχνιδιών.

«Είμαστε πολύ πίσω, αλλά έχουμε διάθεση»

Ο Στέργιος Κουφός μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, ενώ επεσήμανε και πάλι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει του στην επικοινωνία με τους πλέι μέικερ,  αλλά και την μη ετοιμότητα των ψηλών,  κυρίως στην άμυνα.

«Ειδικότερα το φιλικό με το Ηράκλειο ήταν πολύ διδακτικό για εμάς, αν και ήμασταν κουρασμένοι από τις συνεχόμενες διπλές προπονήσεις.  Εκτιμώ ότι και ο Βαγγέλης (σ.σ. Σακελλαρίου),  που αγωνίστηκε, θα μας βοηθήσει πολύ, γιατί είναι ένα παιδί που παίζει σκληρά στην άμυνα και ταιριάζει με την φιλοσοφία μας.  Το μεγάλο μας πρόβλημα παραμένει η έννοια της επικοινωνίας,  με τα πλέι μέικερ της ομάδας,  για να αφομοιώσουν πλήρως την δική μου φιλοσοφία.
Έχουμε και άλλα προβλήματα όπως το γεγονός ότι δεχθήκαμε πολλούς πόντους από τους ψηλούς τόσο στο φιλικό με το Ηράκλειο, όσο και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.  Χαρισμίδης και Λάτοβιτς χρειάζεται να είναι πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα,  κάτι το οποίο θα συμβεί όταν θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο η προετοιμασία μας.

Σε γενικές γραμμές δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά το ευχάριστο είναι ότι όλα τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλη διάθεση να γίνουμε καλύτεροι.  Άσχημα ποσοστά στα ελεύθερα σουτ, δείξαμε εν μέρει προσπαθούμε να διαχειριστούμε αμυντικά το παιχνίδι.

Είμαστε πολύ μακριά για να μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Α2,  αφού είδαμε κάποια κενά όταν είχαμε άσχημα ποσοστά στα ελεύθερα σουτ.  Πάντως, δείξαμε εν μέρει ότι προσπαθούμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι αμυντικά και να το φέρουμε στα μέτρα μας».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΓΟΡ 48-9
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαχαιριανάκης – Επιτροπάκης -Μακρής
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 13-27, 32-53, 39-73, 48-96
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μακράκης): Σκάνδαλος 3, Συντιχάκης 2, Καλασούντας, Πάντσιος 6, Γρύλλος, Παπαδημητρίου 9, Χαλκιαδάκης 2, Παπαδογιαννάκης 4, Μανώλας 9 (1), Γεωργοπαπαδάκος 9  (1), Κομψέλης 1, Τσαμπάς 3
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κυριακόπουλος 10  (2), Κούμουλος, Γκρούνμπεργκ 10, Πολίτης 5 (1), Λαγουδάκης, Τσόχλας 3 (1), Μαγκουνής 25  (3), Γ. Θεοδωράκος 9  (1), Ν. Θεοδωράκος 2, Στίκας 5  (1), Λάτοβιτς 21  (1), Χαρισιμίδης 6.

(πηγή: ret.gr)