«Χαρτοπόλεμος» μεταξύ οργανωμένων, διοίκησης

Η εικόνα που παρουσιάζει ο Ηρακλής δεν άφησε ασυγκίνητους τους οπαδούς του, έστω κι αν έχουν ήδη παρέλθει δύο αγωνιστικές στη Β’ Εθνική και τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και καιρό. Ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών του Ηρακλή «Αυτόνομη Θύρα 10» εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητάει από τη διοίκηση να αποσυρθεί, ενώ άμεση υπήρξε και η αντίδραση του Μάκη Σαρλή, προέδρου του τμήματος μπάσκετ του «γηραιού».

Η ανακοίνωση της «Αυτόνομης Θύρας 10»:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο τμήμα μπάσκετ και αφού πλέον με τα λόγια μας και τα γραφόμενά μας δεν «απειλούμε» κάποια προσπάθεια «σωτηρίας» του Ηρακλή, αποφασίσαμε να πάρουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όσα συμβαίνουν. Άποψή μας είναι ότι αύριο κιόλας το Ιβανώφειο πρέπει να αδειάσει τελείως τόσο από νυν, όσο και από όλους όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση του μπασκετικού Ηρακλή. Κύριοι αποτύχατε! Και όσο νωρίτερα το αντιληφθείτε τόσο το καλύτερο για το σύλλογο.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνουν άμεσες κινήσεις ώστε ο Ηρακλής να μπορέσει να μείνει αγωνιστικά στη Β’ Εθνική. Εξ όσων γνωρίζουμε ήδη υπάρχουν επαφές με ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, προτείνουμε άμεσες κινήσεις και δημιουργία εταιρείας η οποία θα διαχειρίζεται το Ιβανώφειο, ώστε αυτό να αρχίσει να αποφέρει έσοδα στην ομάδα. Προτείνουμε τα διαρκείας του ποδοσφαίρου να έχουν μια έξτρα χρέωση του ύψους των 30 ευρώ, ποσό που θα δοθεί στο τμήμα μπάσκετ. Επίσης, προτείνουμε τη δημιουργία τμήματος marketing, το οποίο θα είναι κοινό τόσο για μπάσκετ όσο και για το ποδόσφαιρο, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των εσόδων.

Τέλος, θεωρούμε επιβεβλημένη από τις καταστάσεις την έναρξη της δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης, η οποία θα ενεργοποιηθεί όταν ο Ηρακλής επιστρέψει εκεί που ανήκει. Δεν έχουμε αυταπάτες και σκεπτόμενοι ρεαλιστικά ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης εταιρείας θα είναι επικουρικός, αλλά και ελεγκτικός προς κάθε διοικούντα. Το εγχείρημα είναι τεράστιο και δυστυχώς έχουμε μπόλικο χρόνο να το οργανώσουμε όπως πρέπει. Οι σκέψεις και οι συζητήσεις, έτσι κι αλλιώς, βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και θα ενημερώσουμε τον κόσμο για τη συνέχεια.

Για όλους εμάς, λοιπόν, που μάθαμε στα δύσκολα.
Για όλους εμάς που δε μασήσαμε από περαστικές «μόδες».
Για ολόκληρο τον κόσμο του Ηρακλή, το ραντεβού για ένα ακόμα πάρτι δίνεται τη Κυριακή στο Ιβανώφειο.
Τρέλα πουλάμε και δεν είμαστε καλά!».

Από τη μεριά του, ο Μάκης Σαρλής έκανε την εξής δήλωση:

«Το σημείο που με ενόχλησε στην ανακοίνωσή σας είναι το εξής: «Άποψή μας είναι ότι από αύριο κιόλας το Ιβανώφειο πρέπει να αδειάσει τελείως τόσο από νυν, όσο και από όλους όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση του μπασκετικού Ηρακλή. Κύριοι αποτύχατε! Και όσο νωρίτερα το αντιληφθείτε, τόσο το καλύτερο για το σύλλογο».

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια… Μου είναι δύσκολο να δεχτώ τόσο αυστηρή κριτική ύστερα από μία πενταετία αγώνων και προσπάθειας για το καλό του Ηρακλή μας. Μάκης Σαρλής».