«Χρειάζεται χρόνος»

Η σχέση του Στέργιου Κουφού με το Ρέθυμνο είναι σχέση αγάπης. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να επιστρέψει στον ΑΓΟΡ. Μία επιστροφή που σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τον κρητικό σύλλογο, όπως άλλωστε επισήμανε και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ. Παράλληλα, ο Στέργιος Κουφός σχολίασε το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και στο σεμινάριο που διοργάνωσε την Κυριακή ο Σύνδεσμος στην κρητική πόλη.

Αναλυτικά:

Γιατί επιλέξατε να επιστρέψετε στον ΑΓΟΡ;

«Ήρθα στους ανθρώπους που πραγματικά με αγαπάνε πάρα πολύ. Η αγάπη που δείχνανε κάθε καλοκαίρι που ερχόμουν εδώ, ήταν και ο λόγος που με έφερε πίσω. Τα πράγματα άλλαξαν από την προηγούμενη θητεία μου. Έχω την αίσθηση ότι πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο να ξεκινήσουμε την αναδόμηση του ΑΓΟΡ κι έτσι αυτή θα πρέπει να στηριχτεί στην υπομονή. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Πάντως, είμαι πολύ χαρούμενος από τη θέληση και τη διάθεση των παιδιών. Είναι πολύ νωρίς να πω για το τι μπορούμε να προσδοκούμε . Ήρθαν έξι παιδιά νεαρής ηλικίας και στόχος μας είναι να γίνουν πρωταγωνιστές στο εγγύς μέλλον».

Πως σχολιάζετε το γεγονός πως η ομάδα σας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή;

«Πολύ νωρίς για να συζητάμε τέτοια πράγματα. Έχουμε δει μόλις το 1/3 των ομάδων. Είναι πρόωρο να κάνουμε κάποιο σχόλιο, από τη στιγμή που βλέπουμε εκπλήξεις και δυνατά παιχνίδια. Αυτό που μένει είναι πως οι παίκτες δείχνουν ένα αγωνιστικό πρόσωπο που φέρνει και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο».

Πως είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α2; 

«Το πρωτάθλημα είναι τρομερά ανταγωνιστικό κι αν εξαιρέσεις τη Δράμα στην οποία είναι μονόδρομος η άνοδος, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ρόστερ των υπολοίπων. Βέβαια, δεν ενστερνίζομαι την άποψη των περισσοτέρων πως είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από ποτέ. Πιθανώς οι προσθήκες που θα γίνουν στις ομάδες μέχρι τον Δεκέμβρη ενδεχομένως να αλλάξουν κάπως το χάρτη».

Ποια είναι η άποψή σας για το σεμινάριο του ΣΕΠΚ που έλαβε χθες χώρα στο Ρέθυμνο;

«Το σεμινάριο ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Χάρηκα γιατί έγινε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο. Έμεινα ικανοποιημένος από την προσέλευση, καθώς παρά το γεγονός πως ήταν πολλοί έπαιζαν εκτός έδρας, δόθηκε δυναμικό παρόν. Εν μέσω κρίσης και απογοήτευσης, εμείς οι προπονητές θα πρέπει με τη συνεχή δουλειά μας να μπορέσουμε να γίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο εξειδικευμένοι. Σε αυτό βοηθούν τα πάρα πολύ τα σεμινάρια σεμινάρια, τα οποία είναι πολύ καλά οργανωμένα και έχουν να δώσουν πράγματα σε όλους. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην επίσκεψη που έγινε στο ίδρυμα “ΑΓΑΠΗ”. Με χαροποίησε το γεγονός πως ήρθαμε σε επαφή με τα παιδιά και τους τους ευχηθήκαμε μέσα από την καρδιά μας χρόνια πολλά. Σίγουρα το χαμόγελό τους ήταν το καλύτερο δώρο για εμάς».