Ο τρόπος έκφρασης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ίσως και να είναι μοναδικός για τον καθένα. Μερικοί εκφράζονται με λόγια και άλλοι με πράξεις, κάποιοι αποκαλύπτονται χωρίς αναστολές και άλλοι κλείνονται στον εαυτό τους. Ενας από τους τρόπους έκφρασης είναι και το τατουάζ.

Τα τατού αποτελούν έναv από τους πιο δημοφιλής τρόπους έκφρασης συναισθημάτων. Χρησιμοποιούνται για κοσμητικούς λόγους, για θρησκευτικούς, ακόμα και για… γούρι. Στην περίπτωση των παικτών της Α2, δεν θα αναλύσουμε γιατί τα “χτυπάνε”, αλλά… ποιοι τα “χτυπάνε”.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «Αρχοντας των τατού». Ο Σωκράτης Μαναβόπουλος έρχεται πρώτος στην κατηγορία αφού είναι κάτοχος πέντε τατουάζ. Στο μπράτσο έχει κάνει κυκλικά μαορί (σ.σ φυλή από τη Νέα Ζηλανδία), ενώ γύρω από τον καρπό έχει γράψει «only dreams reset your mind». Το τρίτο τατουάζ βρίσκεται στη γάμπα  όπου έχει μία τίγρη και τέλος, στο σημείο της άρθρωσης του ισχίου έχει χαράξει και από τις δύο πλευρές ένα αρχικό κινέζικο γράμμα.

Αλλος ένας παίκτης του Πανελευσινιακου έχει πάνω του ζωγραφισμένο ένα τατουάζ. Ο Σεραφείμ Θέος έχει στην αριστερή πλευρά του στήθους του έναν σταυρό με φτερά αγγέλου.

Πάμε στη μία από τις τρεις νεοφώτιστες ομάδες της κατηγορίας. Το Λαύριο έχει στο ρόστερ τους τρεις παίκτες που έχουν… χαράξει τατουάζ. Ο Μιχάλης Περράκης μετράει τρία. Στην αριστερή πλευρά του στήθους έχει ένα σταυρό, όπου περιέχει τα ονόματα των δικών του, στους πλάγιους αριστερούς κοιλιακούς μία μπάλα μπάσκετ και στην πλάτη έναν αετό.

Ισως το πιο πρωτότυπο τατουάζ το έχει ο Νίκος Ψυλέας, καθώς στο αριστερό του πόδι έχει ζωγραφίσει τη γη, ενώ στο ένα χέρι του έχει μία μπάλα tribal. Μπάλα όμως, έχει και ο Γιάννης Ζακυνθινός στο σβέρκο του.

«Πρωτάρα» στην κατηγορία είναι και η ΑΕΚ Αργους, η οποία έχει δύο καλαθοσφαιριστές με τατού. Ο Δημήτρης Παπαντωνίου έχει στο δεξί μπράτσο του κινέζικα αρχικά, ενώ και ο Αλέξης Ράπτης έχει στη ραχοκοκαλιά κινέζικους χαρακτήρες.

Στον Αρκαδικό μόλις ένας παίκτης έχει μπει στη διαδικασία να «χτυπήσει» τατουάζ. Συγκεκριμένα, ο Μύρων Παπαδάκης στο δεξί του χέρι έχει φτιάξει κινέζικα γράμματα.

Ενας είναι και ο παίκτης που είναι «χαραγμένος» στο Ρέθυμνο. Ο Νίκος Λαγουδάκης έχει στο δεξί χέρι τρία αρχικά γράμματα.

Στον Πιερικό Αρχέλαο, ο Γιάννης Παπαχρήστος έχει αποτυπώσει στο σώμα του τρία τατουάζ.  Στην πλάτη έχει ένα σταυρό, ενώ στο χέρι και χαμηλά στην κοιλιά έχει αρχικά γράμματα. Αλλος ένας παίκτης του συλλόγου της Κατερίνης, ο Χρήστος Γκογκίδης, έχει σχεδιάσει στο αριστερό του μπράτσο κινέζικα γράμματα.

Επιστροφή στην Αθήνα και τη Νήαρ Ηστ. Ο Ηλίας Τομαράς επέλεξε να «σταμπάρει» έναν πάνθηρα στο πόδι του, ενώ και ο Θέμης Κουπίδης έχει «κεντήσει» χαμηλά στην κοιλιά κινέζικα γράμματα.

Στο Παγκράτι ο Φώτης Βασιλόπουλος… μετράει τρία τατουάζ. Αρκετά εντυπωσιακό είναι αυτό που έχει ψηλά στην πλάτη. Ενας πάπυρος με έναν σταυρό είναι η επιλογή του 24χρονου γκαρντ.
Αλλός ένας παίκτης, ο Σάββας Τζουγκαράκης, έχει… στιγματίσει την πλάτη του με λατινικούς χαρακτήρες το νούμερο της φανέλας του, ένα νούμερο που φορά από τα 15 του χρόνια. Ο τρίτος των «ροσονέρι», Χριστόδουλος Καράβολας απαριθμεί τρία τατού. Στο χέρι ο 27χρονος φόργουορντ έχει χαράξει το όνομα ενός δικού του προσώπου. Στη δεξιά γάμπα έχει ζωγραφίσει ένα κόμικ, τον Hulk, ενώ δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει και κάτι μπασκετικό στο σώμα του καθώς στην αριστερη γάμπα έχει μία φλεγόμενη μπάλα.

Ας πάμε και στην Πάτρα και στον Απόλλωνα, και τον Αρη Κορωνίδη που έχει στη γάμπα του έναν πάνθηρα. Στην Ολυμπιάδα, ο Σάκης Βεσκούκης αριστερά στην πλάτη έχει χαράξει έναν ήλιο, που μέσα του έχει χαράξει το αρχικό γράμμα του ονόματος του, ενώ ο Κώστας Ακτύπης επέλεξε να κάνει στην κοιλιά του μια μπάλα.

Στους Ικαρους Σερρών, ο Φίλιππος Συμεωνίδης έχει ζωγραφίσει στον αστράγαλο μία μπάλα, ενώ το δεύτερο τατουάζ του είναι στο μπράτσο, όπου έχει γράψει ένα ρητό. Ο δεύτερος παίκτης των «κυανοκίτρινων» που είναι σταμπαρισμένος και μάλιστα σε τρία σημεία είναι ο Χάρης Βοϊβατόπουλος. Ο 26χρονος φόργουορντ δεν έχει κάποια σχέδια, αλλά όλα του τα τατουάζ είναι γνωμικά. Τέλος, ο Θανάσης Τοπούζης έχει από στην εσωτερική πλευρά του μπράτσου του τρία αρχικά… ιστορικής σημασίας!

Στο διπλανό νομό και στον ΚΑΟΔ μία τριάδα παικτών έχουν… δημιουργήσει πάνω στο σώμα τους.  Ο Νίκος Κατσαρές έχει χαράξει από τη μέσα πλευρά του αριστερού του μπράτσου τα αρχικά των δικών του, ενώ στον αριστερό καρπό έχει γράψει στα ιταλικά «να έχεις πίστη».

Δύο τατού έχει και ο Βασίλης Κιτσούλης. Ο 27χρονος φόργουορντ έχει χαράξει στην πλάτη «ζήσε με δύναμη και τιμή, ενώ στο δεξί του πόδι έχει ζωγραφίσει ένα γεράκι που κρατά μία μπάλα μπάσκετ! Ο… νεοφερμένος της υπόθεσης είναι ο Χριστόφορος Χούμας, ο οποίος έγραψε στο βραχίονα «never give up».

Αυτοί ήταν μερικοί από τους παίκτες της κατηγορίας που εκφράστηκαν μέσω των τατουάζ, σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλοι. Μερικοί μάλιστα σκοπεύουν να αυξήσουν τον αριθμό. Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι είναι υπέροχο να μπορείς να εκφράζεσαι, όποιος και αν είναι ο τρόπος, είναι όμορφο να… χαράζεις στο κορμί σου ότι είναι πολύτιμο για σένα.