Σε πελάγη ευτυχίας αλλά και δικαίωσης βρίσκονται στον Ηρακλή μετά την άνοδο της ομάδας στη Β΄ Εθνική έστω και στο…και πέντε (αφού το παραπέντε το είχαμε ξεπεράσει προ πολλού…). Ο τεχνικός του σωματείου της Κοζάνης Ζήσης Τζιλίνης σε δηλώσεις του για τη σημαντική αυτή επιτυχία τόνισε πως: «Πιστεύω ότι η άνοδος ήταν ένα πολύ χαρμόσυνο νέο αλλά και μια δικαίωση θα μπορούσα να πω αφού σ’ όλη τη χρονιά η πορεία μας ήταν πρωταθλητισμού. Την άνοδο θα ήθελα να την αφιερώσω στη γυναίκα μου και τον δεκατριών μηνών υιό μου ενώ αξίζουν συγχαρητήρια και σε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες μου που στήριξαν τη προσπάθεια αυτή».

Κάτι τόσο σημαντικό δεν θα μπορούσε όμως να περάσει έτσι, χωρίς κάποιον πανηγυρισμό. Έτσι το Σάββατο, μετά από μια μικρή προπόνηση θα ακολουθήσει μια μικρή ευχάριστης συνεύρεση, σαν ένα ωραίο μπάρμπεκιου όπου τεχνικό τιμ, παίκτες και διοίκηση θα γιορτάσουν την επιτυχία των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς. Άλλωστε η Κοζάνη είχε να δει 30 χρόνια ομάδα στη Β΄ Εθνική.

Όμως οι ειδήσεις στον Ηρακλή δεν σταματούν εδώ αλλά συνεχίζονται σε μεταγραφικό επίπεδο.

Σιώμος, Παράσχος και Μαλτέζος…

Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε με τρεις παίκτες από τους οποίους ο ένας ξεχωρίζει για τη μεγάλη του εμπειρία και οι άλλοι δύο για το νεανικό τους ταλέντο. Συγκεκριμένα, τα νέα πρόσωπα είναι ο Θόδωρος Παράσχος, πλεϊ μεϊκερ, γεννηθείς το 1994, με ύψος 1.86, και προερχόμενος από τη Καστοριά ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Μαντουλίδης και ο Κωνσταντίνος Μαλτέζος από την ΑΕΚοζάνης με ύψος 1.95, θα ενισχύσει στις θέσεις 3-4 ενώ είχε κληθεί φέτος και στην Εθνική εφήβων (γεννημένος το 1995).

Το έμπειρο και μεγάλο νέο απόκτημα του σωματείου της Κοζάνης είναι ο σέντερ Φίλιππος Σιώμος ο οποίος έχει παίξει και έχει προσφέρει σημαντικά σε ουκ ολίγες ομάδες και μάλιστα όλων σχεδόν των κατηγοριών. ΠΑΟΚ, Φοίνικας Λ, Καλλικράτεια, Αιγάλεω, Σιάτιστα, Κεραυνός Ωραιοκάστρου, Αίαντας, Ιωνικός Διαβατών, Νίκη Βόλου, Αετός Κιλκίς, Χαλκηδόνα, Γαλαξίας Αδένδρου.

Επόμενος μεταγραφικός στόχος ένας περιφερειακός.