Έκλεψαν την παράσταση Κόρφας και Μάμαλης

Mε με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το πρώτο τουρνουά για μικρά παιδιά στο κλειστό του Αχιλλέα Τριανδρίας. Tο «ACHILLEAS TRIANDRIAS BASKETBALL CAMP» άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού πάνω από 100 παιδιά πέρασαν την ρώτη ημέρα με καλές αναμνήσεις και πολλές ασκήσεις.

Προσκεκλημένοι της πρώτης ημέρας ήταν ο Τζον Κόρφας, που έχει γράψει τη δική του ιστορία σαν παίκτης του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ, ενώ ακολούθησε η παρουσία του Στέφανου Μάμαλη, προπονητή της εθνικής ομάδας στίβου.

Οι διοργανωτές του καμπ, Παναγιώτης Μπαχάρογλου και Τέλης Περγαμηνέλης, ανέθεσαν στον έμπειρο δημοσιογράφο Κώστα Χαλβατσιώτη να τιμήσει τον άλλοτε άσο του ΠΑΟΚ.

Ο Τζον Κόρφας μετά την τιμητική πλακέτα που του έδωσε ο Κώστας Χαλβατσιώτης για λογαριασμό του Αχιλλέα Τριανδρίας, είπε λίγα λόγια και μετρημένα. «Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Θέλω να πω στα παιδιά ότι το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικά για τους νέους. Να είναι κοντά στον αθλητισμό και
να ακούν τους προπονητές τους».

Ο «Τεν Τεν» στη συνέχεια έκανε μία μίνι προπόνηση με τους νεαρούς αθλητές, δείχνοντας πως πρέπει να λειτουργεί στην άμυνα ένας μπασκετμπολίστας. Μάλιστα, ο Κόρφας είχε και το γιό του στη πρώτη ημέρα του καμπ. Έπειτα, τη σκυτάλη πήρε ο Στέφανος Μάμαλης,  ο οποίος από το 1995 προγυμνάζει ομάδες και αθλητές τόσο από το μπάσκετ, όσο και από το ποδόσφαιρο. Ο πολύπειρος γυμναστής μίλησε στους μικρούς θαμώνες για τη σημασία των διατάσεων, το λεγόμενο ζέσταμα. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να κάνετε τις ασκήσεις που σας λένε οι προπονητές πριν την έναρξη της  προπόνησης, για να είναι έτοιμο το σώμα σας» τόνισε ο Στέφανος Μάμαλης.

Τη δεύτερη ημέρα 9/5, θα είναι καλεσμένοι οι προπονητές του ΠΑΟΚ Σούλης και Χάρης Μαρκόπουλος, καθώς και ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ William Hatcher, αν προλάβει την επιστροφή στην Ελλάδα.

Καλεσμένος θα είναι και ο γνωστός διαιτητής Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο οποίος δε μπόρεσε να παραβρεθεί για προσωπικούς λόγους σήμερα. Τέλος, ο εργοφυσιολόγος και διατροφολόγος Γιώργος Ζιώγας θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.