Ένας ακόμη “μπασκετάνθρωπος” “έφυγε” από κοντά μας…

Δεν ήταν από τους προβεβλημένους ανθρώπους του μπάσκετ. Για τη Σαντορίνη και το μπάσκετ στο νησί, όμως αποτελούσε ένα “μεγάλο κεφάλαιο”, όπως λένε όσοι ασχολούνται με την “πορτοκαλί θεά” στη Σαντορίνη. Ο Ευστράτιος Φωτεινέλης, ο Στηβ της ΑΕ Σαντορίνης, ο Στηβ του θηραϊκού μπάσκετ όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει στη μάχη που έδωσε, “φεύγοντας” και αφήνοντας πίσω του θλίψη σε όλους όσοι τον αγάπησαν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Η ανακοίνωση της ΑΕ Σαντορίνης για τον εκλιπών αναφέρει:

“Ο Στηβ, ο δικός μας Στηβ, ο Στηβ του μπάσκετ, ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος, ένας τζέντλεμαν, που όπου κι αν δούλεψε άφησε καλές αναμνήσεις, δεν είναι πια μαζί μας.
Ο Ευστράτιος Φωτεινέλλης ( Στηβ) έφυγε πριν λίγο, όπως μας ενημέρωσε ένας καλός φίλος, για το μακρύ ταξίδι. Πόσο κρίμα κι άδικο. Πάλεψε σκληρά μήνες, και έφυγε με τους αγαπημένους του κοντά του. Αφήνει πίσω μια όμορφη οικογένεια με δύο παιδιά και πολλούς φίλους από την ενασχόλησή του με το αγαπημένο του μπάσκετ.

Ο Στηβ δούλεψε και αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις, προσπαθώντας αθόρυβα με τον δικό του τρόπο, να μαζεύει κόσμο στο γυμνάσιο των Φηρών, να παίζει μπάσκετ με όλους και να συντηρεί με δικά του έξοδα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, τον μοναδικό αθλητικό χώρο για τα παιδιά του νησιού μας.
Όσα μπορούμε να πούμε είναι λίγα για τον Στηβ, ένα από τα καλύτερα παιδιά του μπάσκετ, που στάθηκε δίπλα στους νέους. Τον ζήσαμε από κοντά, μοιραστήκαμε κοινές ανησυχίες για το μπάσκετ και την νεολαία. Ο Θεός ας τον αναπαύσει κι ας δώσει δύναμη στους οικείους του.
Αθλητική Ένωση Σαντορίνης”.