Ένσταση του Άρη Νίκαιας για το ματς με τα Χανιά

Το ματς με τον ΑΟΚ Χανιά στα… χαρτιά “κυνηγά” ο Άρης Νίκαιας, που φωνάζει για τις βολές στο αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε η Χανιώτικη ομάδα. Η επίμαχη φάση έγινε 11 δεύτερα πριν το τέλος της αναμέτρησης, με τον Άρη Νίκαιας να επισημαίνει ότι τις βολές δεν τις εκτέλεσε ο παίκτης που κέρδισε το φάουλ (Σανδραμάνης), αλλά ένας άλλος (Γοργόνης). Οι νικαιώτες μάλιστα μέσω της ανακοίνωσης-διαμαρτυρίας τους ρωτούν τη Χανιώτικη ομάδα αν συμφωνεί με την “κλεψιά”!

Αναλυτικά η “Ανακοίνωση διαμαρτυρίας – Ένσταση” (όπως την αποκαλεί) του Άρη Νίκαιας:

«Το ΔΣ και η επιτροπή καλαθοσφαίρισης του Σωματείου μας μετά από σχολαστική εξέταση του βίντεο του αγώνα της ομάδας μας με τον ΑΟΚ ΧΑΝΙΩΝ στις 25/10 καταγγέλλει ΠΑΡΑΒΑΣΗ κανονισμών και ΑΛΛΟΙΩΣΗ αποτελέσματος από τους διαιτητές και ζητάει με ένσταση που θα υποβάλλει την επανάληψη του αγώνα.

Συγκεκριμένα και ενώ απέμεναν 11 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα (σκορ ισόπαλο 84-84) σφυρίχτηκε αντιαθλητικό φάουλ σε βάρος της ομάδας μας, στο οποίο όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο υπέπεσε ο αθλητής της ομάδας μας με αριθμό φανέλας Νο 8 (Καρυστινός) στον αθλητή του ΑΟΚ ΧΑΝΙΩΝ με αριθμό φανέλας Νο 16 (Σανδραμάνης).

Τις 2 βολές του φάουλ όμως τις εκτέλεσε ο αθλητής με αριθμό φανέλας Νο 7 (Γοργόνης), ο οποίος όπως επίσης ξεκάθαρα φαίνεται στο βίντεο αφενός δεν έχει καμία συμμέτοχη στη φάση, αφετέρου ΣΥΝΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ώστε να εκτελέσει εκείνος τις βολές.

Είναι απορίας άξιον πως οι διαιτητές του αγώνα, που σημειωτέων “έκλεισαν” τα μάτια σε αντίστοιχη περίπτωση αντιαθλητικού φάουλ 2:50 πριν από τη λήξη του αγώνα σε βάρος του αθλητή της ομάδας μας Φρουσκλιά και που είχαν την “ευαισθησία” να ζητήσουν την απομάκρυνση από την εξέδρα μέλους του ΔΣ της ομάδας μας (όπως και έγινε αμέσως) όταν διαμαρτυρήθηκε για την συγκεκριμένη φάση, δεν είδαν αυτή την ΞΕΚΑΘΑΡΗ παράβαση κανονισμών.

Επίσης θέλουμε να ρωτήσουμε και τους υπεύθυνους της αντίπαλης ομάδας αν συμφωνούν με αυτήν την ξεκάθαρη “κλεψιά” που συνειδητά έγινε από τους αθλητές και τον προπονητή τους.

Ως σύλλογος σεβόμαστε και χαιρετίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από τον ΑΟΚ ΧΑΝΙΩΝ για την καθιέρωση του στις Εθνικές Κατηγορίες άλλωστε έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από τη μία (έως τώρα) φορά που φιλοξενηθήκαμε ως αντίπαλοι στα Χανιά στα πλαίσια της Γ Εθνικής την περίοδο 2017-2018. Φιλοξενία που προσπαθήσαμε να ανταποδώσουμε τόσο εκείνη τη σεζόν όσο και στον προχθεσινό αγώνα (μάλιστα στείλαμε άμεσα και το βίντεο του αγώνα μόλις μας ζητήθηκε).

Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη τοποθέτηση του ΔΣ του ΑΟΚ ΧΑΝΙΩΝ, άλλωστε καμία νίκη η ήττα δεν είναι πιο σημαντική από την ιστορία και τα ιδανικά του κάθε συλλόγου.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογος μας στην 50χρονη ιστορία του και σε περισσότερα από 10 ολυμπιακά αθλήματα που καλλιεργεί ήταν πάντα και παραμένει πιστός στις αρχές της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι δε θα έμπαινε ποτέ στη διαδικασία να διεκδικήσει έξω από το γήπεδο κάτι που δεν το δικαιούται.

Καλούμε επίσης την Ελληνική Ομοσπονδία, σε μια εποχή που ο αθλητισμός βάλλεται από την πανδημία, να κάνει δεκτή την ένσταση του σωματείου μας διαφυλάσσοντας έτσι την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΓΝΟ ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ»