Έπεσαν τίτλοι τέλους στη συνεργασία ΕΟΚ και Eurobank

Photo by basket.gr

Ήταν μία πορεία που άντεξε στο χρόνο και συνοδεύτηκε από αρκετές και μεγάλες επιτυχίες. Όμως όπως λέει ο λαός “όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν” κι έτσι η… σχέση της ΕΟΚ με τον βασικό χορηγό των εθνικών ομάδων, την Eurobank, που “μετρά” πάνω από δύο δεκαετίες, έβαλε τίτλους τέλους!

“Ο όμιλος Eurobank δεν θα είναι πλέον ο κεντρικός χορηγός των Εθνικών ομάδων μπάσκετ, με τις συνθήκες της εποχής να οδηγούν στο τέλος αυτής της μορφής συνεργασίας, που υπήρξε η μακροβιότερη στην Ευρώπη, αλλά σε καμία περίπτωση και των στενών δεσμών μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι αυτονόητο εξάλλου ότι μια κοινή πορεία 21 ετών, η οποία εκτός των άλλων συνδέθηκε και με δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αθλήματος στη χώρα, το 2005 και το 2006, δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μετά το τέλος της συνάντησης και την παράδοση κάποιων συμβολικών δώρων, έκανε την εξής δήλωση: «Βρεθήκαμε σήμερα με ανθρώπους που αποδεδειγμένα είναι φίλοι και υποστηρικτές του ελληνικού μπάσκετ και νιώθουμε ότι δεν είπαμε <αντίο>, αφού η σχέση που έχει αναπτυχθεί υπερβαίνει κατά πολύ μια απλή χορηγία, είναι σχέση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη. Η ζωή τρέχει με γρήγορους ρυθμούς όπως και οι συνθήκες μεταβάλλονται το ίδιο γρήγορα και όλοι πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ έκλεισε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα λησμονηθεί. Εμείς αντίθετα, θα έχουμε αυτή τη συνεργασία ως οδηγό για τις επόμενες της Ελληνικής Ομοσπονδίας και θα είναι ευχής έργον να αναπτυχθούν και μελλοντικά τόσο ισχυροί και ειλικρινείς δεσμοί. Εκπροσωπώντας σήμερα την Ομοσπονδία, ευχαριστούμε από καρδιάς τον όμιλο Eurobank για όσα πρόσφερε στο ελληνικό μπάσκετ».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Τράπεζα με το ελληνικό μπάσκετ , τονίζοντας: «Η στήριξη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ ήταν για τη Eurobank σημείο αναφοράς της χορηγικής μας παρουσίας για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Αισθανόμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που βρεθήκαμε #pantadipla στους παίκτες, τους προπονητές, το επιτελείο της ομάδας και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες που έφεραν στην Ελλάδα. Στο Ευρωμπάσκετ του 2005, στο Μουντομπάσκετ του 2006, στο Ευρωμπάσκετ του 2009, μαζί στις πιο ψηλές κορυφές, μαζί και στις πιο δύσκολες μέρες. Ολοκληρώνοντας αυτό τον κύκλο μετά από 21 χρόνια, ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα να είναι πάντοτε η αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων, να φέρνει μετάλλια, να υψώνει τη σημαία μας και να κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους, εκπροσωπώντας πάντοτε το αθλητικό ήθος και το ολυμπιακό πνεύμα στην πατρίδα του. Οι άνθρωποι της Eurobank θα είμαστε πάντοτε στην κερκίδα της».