“Έφυγε” μία εμβληματική μορφή του ΠΑΟΚ, ο Ορέστης Αγγελίδης

Η οικογένεια του μπάσκετ “έχασε” μία ακόμη εμβληματική μορφή του. Ο Ορέστης Αγγελίδης μία μεγάλη μορφή του μπασκετικού ΠΑΟΚ “έφυγε” από τη ζωή σήμερα (28/2), βυθίζοντας στη θλίψη το σύλλογο, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Ορέστης Αγγελίδης ήταν μέλος της ομάδας του 1959, που χάρισε στον ΠΑΟΚ το πρώτο του πρωτάθλημα Ελλάδας ενώ στη συνέχεια διετέλεσε και προπονητής της. Παράλληλα πέρασε κι από άλλους πάγκους όπως του Ηρακλή και του Αετού Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφερε και τις υπηρεσίες του και στην εθνική ομάδα. Ήταν εκείνος που ανακάλυψε τον Παναγιώτη Φασούλα, ενώ αρκετοί παίκτες αναδείχθηκαν στα “χέρια” του.

Η ΕΟΚ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Ορέστη Αγγελίδη

“Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ορέστη Αγγελίδη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.
Ο εκλιπών υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ, προσφέροντας επί δεκαετίες τις υπηρεσίες του σε πολλούς συλλόγους, αλλά και στις Εθνικές ομάδες. Ήταν ένας καλός συνεργάτης και πρόσφερε έργο έχοντας συνεισφέρει ουσιαστικά στα χρόνια της εξάπλωσης του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευχάριστες αναμνήσεις, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

“Μία τεράστια μορφή του Ελληνικού μπάσκετ και της οικογένειας του ΠΑΟΚ, ο Ορέστης Αγγελίδης δεν είναι πλέον μαζί μας. Μέλος της χρυσής ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, που το 1959 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου σε ομαδικό άθλημα, ο Ορέστης Αγγελίδης έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Ορέστης Αγγελίδης υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια, αρχικά ο αθλητής και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη εποχή για το μπάσκετ στη διάρκεια της δεκαετίας του ’50, ενώ πρόσφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στο σύλλογο και ως προπονητής. Υπήρξε όμως και σημαντικότατη φυσιογνωμία για το σύνολο του Ελληνικού μπάσκετ, προσφέροντας για δεκαετίες τις υπηρεσίες του ως αθλητής και προπονητής σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και στις εθνικές ομάδες.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Ορέστη Αγγελίδη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος”.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΘ αναφέρει:

“Στο πένθος βύθισε την οικογένεια του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού, η είδηση του θανάτου του Ορέστη Αγγελίδη. Μια προσωπικότητα του μπάσκετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και έχοντας προσφέρει για δεκαετίες τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα γήπεδα εντός και εκτός συνόρων.

Υπήρξε αθλητής ΠΑΟΚ και στη συνέχεια προπονητής. Διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός και ανέδειξε σπουδαία ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Πέρασε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, του Αετού καθώς και από άλλων ομάδων.

Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή ταλαιπωρημένος από προβλήματα υγείας”.

.
Διαβάστε ακόμη…