“Έφυγε” ο Απόστολος Τασούλας

Ένας ακόμη άοκνος “εργάτης” του ελληνικού μπάσκετ “έφυγε” από τη ζωή. Ο Απόστολος Τασούλας, ο επί 30 χρόνια ταμίας της ΕΟΚ και ένας από τους παράγοντες που είχαν προσφέρει τα μέγιστα στον Σπόρτιγκ δεν είναι πια ανάμεσά μας, καθώς “έφυγε” στα 86 του χρόνια, κάνοντας το ελληνικό μπάσκετ πιο φτωχό.

Ο Απόστολος Τασούλας ήταν ο “αδερφικός” φίλος του Γιώργου Κολοκυθά και μετά το χαμό του τελευταίου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτή την απώλεια.

Ανακοίνωση για το θάνατο του Απόστολου Τασούλα εξέδωσε η ΕΟΚ στην οποία αναφέρει:

“Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Απόστολου Τασούλα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στο μπάσκετ, πρόσφερε ανιδιοτελώς και είχε ουσιαστική συμμετοχή στην εξάπλωση του αθλήματος, ο συνοδοιπόρος, συνεργάτης μα πάνω απ’ όλα καλός φίλος Απόστολος δεν είναι πια μαζί μας.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί, μετά από δεκαετίες ενεργούς και αδιάκοπης προσφοράς στην Ελληνική Ομοσπονδία, όπως είχε πράξει και στον αγαπημένο του Σπόρτιγκ. Στην ΕΟΚ διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου σε συνεχόμενες θητείες και ταμίας.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ, αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία και να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (16/12) από το Β’ Νεκροταφείο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Και η ΕΣΚΑΝΑ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Στα 86 του χρόνια απεβίωσε ένας από τους παλιότερους παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ, ο Απόστολος Τασούλας. Στα 86 του χρόνια ο Απόστολος Τασούλας είχε αφιερώσει τη ζωή του στον Σπόρτιγκ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στην οποία ήταν μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 ολόκληρα χρόνια με τεράστια προσφορά. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί μετά τον χαμό του αδελφικού του φίλου Γιώργου Κολοκυθά. Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ανακοίνωση, εξάλλου, εξέδωσε και ο ΠΣΑΚ. “Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την “απώλεια” του Απόστολου Τασούλα.

Ο εκλιπών υπηρέτησε πολλές δεκαετίες το ελληνικό μπασκετ και “έφυγε” αθόρυβα σε ηλικία 86 ετών, όπως αθόρυβα και αποτελεσματικά έκανε άρτια τη δουλειά του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ως μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 περίπου χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του”.

.
Διαβάστε ακόμη…