«Έφυγε» ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου

Μία ιστορική μορφή του ελληνικού μπάσκετ, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ομοσπονδίας μπάσκετ, ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, δεν είναι πλέον μαζί μας. «Έφυγε» πλήρης ημερών στα 97 του, σκορπώντας θλίψη στη μπασκετική κοινότητα.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το ελληνικό μπάσκετ συνολικά, πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση της απώλειας του Ζαχαρία Αλεξάνδρου, σε ηλικία 97 ετών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας για την απώλεια του Αλεξάνδρου και συνεχίζει: «Ο εκλιπών υπήρξε εκ των ιδρυτικών στελεχών της Ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες από διάφορες θέσεις, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος, ενώ του είχε αποδοθεί και ο τίτλος του «επίτιμου».

Στην ΕΟΚ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 1977 και παρέμενε στη διοίκηση μέχρι το 1998, χωρίς όμως και στη συνέχεια να σταματήσει την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Η παρακαταθήκη που άφησε στο άθλημα η ενασχόλησή του με αυτό είναι πολύ σημαντική και η αφοσίωσή του σε αυτό, αξιομνημόνευτη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».